Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Διά χειρός δανειστών (Σόιμπλε, Τόμσεν και ΣΙΑ) γραμμένη η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος!

Πιστό αντίγραφο των λόγων του Σαμαρά οι θέσεις του Στουρνάρα που μιλάει για πτώχευση και κατακλυσμό...

του Μάκη Κουρή

Μάλλον πρέπει να μπέρδεψε τα… κουστούμια ο κ. Γιάννης Στουρνάρας και κάθισε να γράψει την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος φορώντας εναλλάξ πότε το κουστούμι του υπουργού Οικονομικών του Σαμαρά, πότε του διευθυντή του ΔΝΤ κ.
Τόμσεν και όταν έπρεπε να χρησιμοποιήσει δραματικούς τόνους πήρε την πένα του Σόιμπλε.

Αυτονόητο το μπέρδεμα, από τη στιγμή που ο κ. Στουρνάρας
απλώς άλλαξε γραφείο. Από την πλατεία Συντάγματος, όπου είναι το υπουργείο Οικονομικών, πήγε δυο βήματα παρακάτω, απέναντι από το Πανεπιστήμιο, όπου βρίσκεται η καρέκλα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, την οποία του παρέδωσε ο τότε προϊστάμενός του ως πρωθυπουργός, σε αντάλλαγμα της καρέκλας του υπουργού Οικονομικών που για μήνες τού είχε παραχωρήσει.

Διαβάζοντας την έκθεση του διοικητή της ανεξάρτητης Τράπεζας της Ελλάδος νομίζεις ότι ακούς τον Σαμαρά και τον… Άδωνη. Και σε πολλά σημεία αναγνωρίζεις τον σκληρό και χωρίς ανθρώπινες ευαισθησίες γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον γνωστό μας κ. Σόιμπλε, ενώ σε άλλα ανακαλύπτεις το λεξιλόγιο του ξανθομάλλη του ΔΝΤ, του Τόμσεν.

Ό,τι λέει ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως ότι η χώρα «οδηγείται σε πτώχευση και σε έξοδο από τη ζώνη του ευρώ», ότι θα κινδυνεύσει με κατάρρευση το τραπεζικό σύστημα και ότι όλα τα κακά έγιναν τους τελευταίους μήνες του 2014 και οι… θετικές προοπτικές χάθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, με την επιδείνωση των δεικτών του οικονομικού κλίματος και της εμπιστοσύνης να πιστοποιείται «από τις εκροές καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις τράπεζες, οι οποίες προσέγγισαν τα 30 δισ. ευρώ το διάστημα Οκτωβρίου 2014 – Απριλίου 2015», είναι γραμμένα χαρτί και καλαμάρι στην έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που την υπογράφει ο… τρισυπόστατος κ. Στουρνάρας, ο οποίος αποδεικνύει ότι περνάει τις εξετάσεις και πλέον υπάρχει έτοιμος ο… νέος Παπαδήμος, όποτε χρειασθεί… Θα πρέπει πάντως να αναγνωρίσουμε ότι ο Γιάννης δεν είναι αχάριστος…

Βάζει επίσης πλάτη και στις απαιτήσεις και σε όλα αυτά που θέτουν ως προϋπόθεση οι δανειστές, που πρέπει να τα αποδεχθεί ο Αλέξης Τσίπρας για να υπάρξει συμφωνία και να ανοίξει η χρηματοδότηση, προσφέροντας έτσι ο Γιάννης Στουρνάρας τη σφραγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος στο εκβιαστικό κείμενο του Βερολίνου.

Για τη ρητή αναδιάρθρωση του χρέους, με συγκεκριμένη αναφορά στους όρους (επιμήκυνση, μείωση επιτοκίου και διαγραφή κάποιου ποσού), που είναι αναγκαία προϋπόθεση για να υπογράψει τη συμφωνία η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Στουρνάρας είναι πολύ μίζερος και ξεπερνάει με γενικολογίες το μέγα θέμα για την ανάκαμψη της χώρας και την ελάφρυνση των επόμενων γενιών, περιοριζόμενος στο… μότο του κονκλαβίου των Βρυξελλών.

Γράφει στην αρχή της δεύτερης σελίδας της «έκθεσης»: «Εξίσου σημαντική (στη συμφωνία) θα είναι η (!) επαναβεβαίωση και (!) εξειδίκευση της (!) πρόθεσης (σημ. Όχι ΑΠΟΦΑΣΗΣ) των εταίρων για την αναδιάρθρωση του χρέους, όπως διατυπώθηκε αρχικά στη σύνοδο του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012». Η οποία όμως, κύριε Στουρνάρα, δυόμισι χρόνια τώρα παρέμεινε ΠΡΟΘΕΣΗ!

Αυτά ως μια πρώτη ματιά, κύριε Στουρνάρα, με την επισήμανση ότι δεν υπάρχει προηγούμενο η ετήσια έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να είναι πολιτικό κείμενο, και μάλιστα μέχρι του σημείου να υιοθετεί θέσεις των κομμάτων που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα χειρότερο: Οι δανειστές -οι εχθροί αυτήν τη στιγμή του ελληνικού λαού- καλύτερο δώρο κατά της κυβέρνησης, της χώρας και της ίδιας της Ελλάδας δεν θα μπορούσαν να περιμένουν, κύριε Στουρνάρα. Πέραν των σημερινών φίλων σας, ο κ. Σημίτης θα χαίρεται για εσάς. Είστε άξιο τέκνο του…

http://makiskouris.paron.gr/

Διαβάστε σχετικά:
Ολόκληρη η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2014-15

Απασφάλισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου! Πυρά κατά Γιούνκερ και Στουρνάρα (βίντεο)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Στουρναρας ειναι αποφοιτος της σχολης των μοφιοζων τοκογλυφων, της αντιδρα
στικης συμμοριας των σαμαροβενιζελων και πιστος υποστηρικτης των ντοπιων ολι
γαρχων. Η εκθεση του αντικατοπτριζει τα συμφεροντα των αφεντικων του και αυτο
δεν πρεπει να μας παραξενευει Για μενα το παραξενο και απαρεδεκτο ειναι το
οτι ειναι σ αυτο το τοσο σημαντικο ποστο και η κυβερνηση δεν μπορεσε να επινοησει εναν τροπο να τον αναγκασει σε παραιτηση Οσο αυτος μενει στην ΤτΕ
ειναι σε θεση να κανει ζημια στην ομαλη πορεια της οικονομιας της χωρας melito

Read more: Go to TOP and Bottom