Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Πανεθνικό τελεσίγραφο στις συμμορίες ή οριστική ταφόπλακα της αξιοπρέπειας??? - Να τι θα έπρεπε να κάνει σήμερα η Βουλή...

... των Ελλήνων και όχι των ελληνόφωνων πολιτικών

Δεν κατάλαβα τι νόημα έχει η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την πορεία της διαπραγμάτευσης. Όχι γιατί υποβαθμίζω την ανάγκη να συζητά το κοινοβούλιο ουσιαστικά για το σύνολο των προβλημάτων…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αλλά γιατί είναι άλλο πράγμα να συζητάς μέσα στη Βουλή προβλήματα, και εντελώς διαφορετικό να τη χρησιμοποιείς ως πλυντήριο τετελεσμένων.

Μετά τη συμφωνία του Φλεβάρη, και για τρεισήμισι μήνες, χώρα και κυβέρνηση παραδέρνουν πίσω από το φερετζέ της «δημιουργικής ασάφειας», στις συμπληγάδες ενός σαφέστατου και ανατροφοδοτούμενου εκβιασμού, κατρακυλώντας σε μια ανεξέλεγκτη πορεία πολιτικών και εθνικών υπαναχωρήσεων.

Τρεισήμισι μήνες η χώρα στραγγίζει από το μεδούλι της, για να θρέφεται με το αίμα της το τέρας των μαφιόζων και των εκβιαστών.

Τρεισήμισι μήνες, η «πρώτη φορά αριστερά», ταμπουρωμένη πίσω από το δήθεν  «μήνυμα της μη ρήξης», αποκαθηλώνει τον ίδιο της τον εαυτό, ακυρώνει το σύνολο των προεκλογικών της δεσμεύσεων (λες και επρόκειτο για δεσμεύσεις και εκλογικό πρόγραμμα ρήξης), και παράλληλα έχει αποδεχτεί συμμετοχή σ ένα παιχνίδι σικέ, στο γήπεδο και με τους όρους που όρισαν οι εκβιαστές της χώρας.

Τέσσερις μήνες από την εκλογή της και μετά, επιμένει να καθηλώνει την κοινωνία στον καναπέ της προσμονής, και σήμερα θα έρθει στη βουλή να...
περιγράψει τα αδιέξοδα που η ίδια τροφοδότησε, προσφέροντας βήμα στους Σαμαροβενιζέλους να πλειοδοτήσουν σε  βρωμιά, απενοχοποιημένοι τυπικά από τα μεγάλα εθνικά τους εγκλήματα.

Τι θα επιδιώξει λοιπόν σήμερα στη βουλή??? 

Έχει τα κότσια να δρομολογήσει ένα πανεθνικό τελεσίγραφο, στηριγμένο πρωτίστως στο λαό που θα τον καλέσει να κατέβει στους δρόμους, αλλά και στην αντιπολίτευση που θα ήταν διατεθειμένη να δώσει στα σοβαρά τη μάχη της αξιοπρέπειας, απομονώνοντας μόνο αυτούς που γερμανοπροσκύνησαν και που θα πρέπει άμεσα να βρεθούν αντιμέτωποι με συγκεκριμένες κατηγορίες???

Έχει τα κότσια να αποσαφηνίσει μέσα από συγκεκριμένο τελεσίγραφο ότι: «Αυτοί είναι οι όροι μας. Και οι επιλογές σας είναι δυο. Ή θα σεβαστείτε την αξιοπρέπεια και τη θέληση του λαού μας, προσδοκώντας να πάρετε πίσω αυτό που πραγματικά δικαιούστε και όχι αυτό που θρασύδειλα απαιτείτε, ή σε διαφορετική περίπτωση παίρνετε τα αρχίδια του Τσολιά και τέλος το πανηγύρι».

Αν έχει τα κότσια να είναι αυτή η πρότασή της, τότε και αργά η συζήτηση είναι καλοδεχούμενη.

Αν αυτό που επιδιώκει είναι να διαχειριστεί επικοινωνιακά τη μιζέρια των χειρισμών και των αδιεξόδων της, να περιγράψει δεδομένα, και να αναζητήσει συνοδοιπόρους στα χειρότερα που έρχονται... 

Τότε απλά θα αποδείξει γι ακόμη μια φορά, πόσο βάσιμος ήταν ο ισχυρισμός μας πως αυτή η κυβέρνηση σύντομα θ αποδειχτεί πως ήταν ότι πιο πρόστυχο και πεμπτοφαλαγγίτικο ανέδειξε η σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Ιδού η Ρόδος λοιπόν. Η ώρα για το πήδημα άλλωστε πλησιάζει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που λετε εσεις< αυτή η κυβέρνηση σύντομα θ αποδειχτεί πως ήταν ότι πιο πρόστυχο και πεμπτοφαλαγγίτικο ανέδειξε η σύγχρονη ιστορία του τόπου.> καποιοι απλοι σχολιαστες το ειπαν επισης πολυ νωρις μονο που
το ειπαν με αλλα λογια Τα οσα προκειται να κανει ο συριζα θα ειναι
τοσο ακραια ωστε τα ανομηματα των σαμαροβενιζελων να χαρακτηριζονται
ως παιδικες αταξιες melito

Read more: Go to TOP and Bottom