Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ξαφνικά ραγδαίες εξελίξεις! Εκπρόσωποι του Αλέξη Τσίπρα φεύγουν για Βρυξέλλες - Η Ελλάδα ετοιμάζει αντιπρόταση


- Οι εκπρόσωποι του Αλέξη Τσίπρα πιθανότατα θα είναι ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Παππάς
- Κυβερνητικές πηγές αποκαλύπτουν πως οι ελληνικές αντιπροτάσεις είχαν συμφωνηθεί και στη συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ
- Το Μαξίμου επισημαίνει πως η διαφορές πλέον είναι ελάχιστες και στα πρωτογενή η διαφωνία είναι μόλις για 0,25%
- Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η Ευρώπη δεν μπορεί να μην δεχθεί την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις κάθε λεπτό που περνάει, καθώς μετά τα
διεθνή πρακτορεία που μιλούν για τελεσίγραφο από τους δανειστές προς την Ελλάδα, το Μαξίμου αναφέρει πως η ελληνική πλευρά είναι πλέον έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές.

Μάλιστα, οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως η ελληνική αντιπρόταση έρχεται ως αποτέλεσμα της συμφωνίας που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στις συναντήσεις του στις Βρυξέλλες τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Επίσης, έγινε γνωστό πως εκπρόσωποι του Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκονται το Σάββατο το πρωί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθούν με τους εκπροσώπους των επικεφαλής των Θεσμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοί οι εκπρόσωποι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, το Μαξίμου εκτιμά πως η χώρα βρίσκεται περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, δηλώνοντας πως η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσμαα είναι μόνο της τάξεως του 0,25%.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι σε σχέση με όσα υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ η διαφορά δεν είναι μόνο στα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά όπως ανέφεραν, υπάρχουν ακόμα μεγάλες διαφορές, όπως το συνταξιοδοτικό, το ασφαλιστικό, το δημοσιονομικό μέτωπο και φυσικά τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Όπως αναφέρουν από το Μαξίμου, μετά τη νέα πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης.

Μάλιστα, αναφέρουν πως κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό ακριβώς που διαρρέει το Μαξίμου σημαίνει πως σκοπεύουν άμεσα να προωθήσουν τη ρύθμιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπως άλλωστε ζητούσαν οι 22 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom