Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΤΩΡΑ: Αποκάλυψε πρόσωπα και γεγονότα η Βίκυ Σταμάτη


- Τι αποκάλυψε η Βίκυ Σταμάτη στην πολύωρη συμπληρωματική κατάθεσή της στους εισαγγελείς Ντογιάκο και Πεπόνη και χωρίς την παρουσία αστυνομικού
- Αναφέρθηκε σε πρόσωπα και καταστάσεις που την οδήγησαν στην απόδραση
- Η απολογία της θα διαβιβαστεί στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εάν χρειαστεί θα καταθέσει εκ νέου


Τέσσερις ώρες διήρκεσε η συμπληρωματική απολογία της Βίκυς Σταμάτη στους εισαγγελείς Ισίδωρο Ντογιάκο και Γρηγόρη Πεπόνη, στη ΓΑΔΑ και όπως όλα δείχνουν, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου προέβη σε αποκαλύψεις, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει από χθες ο δικηγόρος της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Σταμάτη μίλησε στους εισαγγελείς χωρίς την παρουσία αστυνομικού.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, η Βίκυ Σταμάτη αναφέρθηκε σε πρόσωπα και γεγονότα, που αφορούν στην υπόθεση του συζύγου της, Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ερωτηθείς αν κατέθεσε για τις μίζες και τα εξοπλιστικά, ο συνήγορος υπεράσπισης της συζύγου του πρώην ισχυρού άνδρα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, τόνισε: "ας μην αναφερθούμε σε αυτά".

Η συμπληρωματική της απολογία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου θα σταθμιστούν οι περαιτέρω ενέργειες, ενώ αν χρειαστεί και κριθεί απαραίτητο θα δώσει και νέα συμπληρωματική κατάθεση. 

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη αναφέρθηκε σε περιστατικά, πρόσωπα και γεγονότα που την οδήγησαν στην απόδραση, χωρίς να προχωρήσει σε πολλές λεπτομέρειες. 

Η κατάθεση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ και η ίδια αποχώρησε μέσα σε ένα βαν, συνοδευόμενη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με κατεύθυνση το Δρομοκαϊτειο.


Με δικό της αίτημα η συμπληρωματική κατάθεση 

H Βίκυ Σταμάτη οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στις 18:00, με ειδικό βαν της αστυνομίας, συνοδεία ενός περιπολικού και τριών μοτοσικλετών.

Ήταν δικό της αίτημα να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, "απειλώντας” από χθες ήδη, μέσω του συνηγόρου της, ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις για τις υποθέσεις που αφορούν στον πρώην σύζυγό της.

Είναι χαρακτηριστικό, πως ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, ζήτησε ένα γραφείο στην Ασφάλεια, προκειμένου να καταθέσει η κ. Σταμάτη, η οποία φοβάται για την ασφάλειά της. 


Σύμφωνα με δήλωση που έκανε στο newsIT ο συνήγορος υπεράσπισής της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, η κατάθεσή της δεν σχετίζεται με την απόδραση, αλλά με τις υποθέσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως χθες, υπήρχαν πληροφορίες ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, η Βίκυ Σταμάτη θα προβεί σε αποκαλύψεις όσον αφορά στην υπόθεση για το "ξέπλυμα" μαύρου χρήματος, για την οποία και κατηγορείται.

Όπως φέρεται να ισχυρίζεται η πλευρά της κατηγορουμένης, επιθυμία της είναι οι «αποκαλύψεις» που προαναγγέλλει να γίνουν στους εισαγγελείς Ισίδωρο Ντογιάκο και Γρηγόρη Πεπόνη «για λόγους εμπιστοσύνης» και όχι ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπως θα ήταν το νομικά ορθό, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των παράνομων αμοιβών του συζύγου της, πρώην υπουργού και των συγκατηγορουμένων τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom