Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Συνελήφθη για χρέη ο Λεωνίδας Μπόμπολας του Γεωργίου και αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε 1.860.000 ευρώ


Ελεύθερος αφέθηκε πριν από λίγο ο Λεωνίδας Μπόμπολας, ο οποίος συνελήφθη το πρωί καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Real Fm 97.8, ο κ. Μπόμπολας κατέβαλε 1.860.000 ευρώ και έτσι δεν του ασκήθηκε δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα "βρώμικου" χρήματος.


 Ο κύριος Λεωνίδας Μπόμπολας του Γεωργίου, γεννηθείς το 1963,συνελήφθη σήμερα το πρωί από την Οικονομική Αστυνομία καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λεωνίδας Μπόμπολας, γόνος της γνωστής οικογένειας Μπόμπολα,Διευθύνων Σύμβουλος του αυτοκινητόδρομου Αιγαίου,που έχει υπό τον έλεγχό του τις εργολαβικές δραστηριότητες της πανίσχυρης οικογένειας,παρουσιάστηκε αυτοβούλως με τον δικηγόρο του στην Οικονομική Αστυνομία και από εκεί μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων.

Εντολή δόθηκε από το προανακριτικό τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, να συλληφθεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, ο Λεωνίδας Μπόμπολας για φοροδιαφυγή, καθώς από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι είχε βγάλει 4 εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δικαστικής ρεπόρτερ της Realnews, Άννας Κανδύλη, το ποσό αυτό βγαίνει από τη λίστα Λαγκάρντ με τους ελεγκτές του Δημοσίου να εκτιμούν ότι δεν είχαν φορολογηθεί συνολικά 1,8 εκατομμύρια ευρώ .

Οσο ο Λεωνίδας Μπόμπολας βρίσκονταν στην Εισαγγελία έγινε προσπάθεια να ρυθμίσει το συγκεκριμένο ποσό. Σημειώνεται ότι η φοροδιαφυγή διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Ακούστε το ηχητικό

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας συνελήφθη, καθώς είχε κληθεί να πληρώσει για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ περίπου δύο εκατ. ευρώ, τα οποία ουδέποτε κατέβαλε. 

Η σημερινή σύλληψη και είπραξη κοντά 2 εκ. ευρώ αποτελεί ένα "ηχηρό" μήνυμα προς την συγκεκριμένη οικογένεια, η οποία ελέγχει τον μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίαυλο της χώρας μαζί με τον ΔΟΛ του Στ.Ψυχάρη,αλλά και προς τους λοιπούς... mediaδες.

Κυβέρνηση και «βαρόνοι» των media βρίσκονται σε έναν «ανοιχτό πόλεμο» μέχρι τελικής πτώσεως. Οι καναλάρχες διαπιστώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, καλώντας τους να πληρώσουν αυτά που οφείλουν στο Δημόσιο για τη χρήση των συχνοτήτων και να βάλει τέλος στην ασυλία που μέχρι τώρα απολάμβαναν με εκατοντάδες εκατομμύρια δανείων, έχουν ξεκινήσει έναν «βρώμικο πόλεμο» εναντίον της κυβέρνησης και του κυβερνητικού έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom