Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Μια οικογενειακή τραγωδία ξετυλίγεται σήμερα στο Κακουργιοδικείο Πρέβεζας - Η δίκη του πατέρα για τη δολοφονία του γιου του


Μάρτιος του 2010. Η μικρή κοινωνία στο νησάκι των Ιωαννίνων παγώνει από τη δολοφονία ενός 19χρονου με δράστη τον πατέρα του.Ο 56χρονος τότε, πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε τον γιο του, επειδή εκείνος είχε μπλέξει με ναρκωτικά και μάλωναν συνέχεια.

Οι καβγάδες πατέρα και γιου ήταν συχνοί το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τη χρήση ναρκωτικών ουσιών από τον 19χρονο.

Ο πατέρας του προσπαθούσε να τον συνετίσει, να τον επαναφέρει στον ίσιο δρόμο και πολλές φορές δεν του επέτρεπε να βγει από το σπίτι και να συναντήσει τις ύποπτες παρέες του.

Άλλες φορές τον απειλούσε ότι θα του κόψει το χαρτζιλίκι και ότι θα τον κλειδώσει έξω από το σπίτι, ενώ αρνούνταν να δει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε το παιδί και να ζητήσει τη βοήθεια ειδικών.

Ο 19χρονος όμως έπαιρνε κρυφά χρήματα από τον πατέρα του για να προμηθευτεί τις δόσεις του και άλλες φορές χανόταν για μέρες από το σπίτι, εντείνοντας την αγωνία της οικογένειάς του.

Πατέρας και γιος εκείνη τη μέρα είχαν έναν ακόμη έντονο καβγά, που ξέφυγε από τα όρια. Σε κάποια στιγμή ο πατέρας πήρε την καραμπίνα που είχε στα χέρια του και απείλησε με αυτήν τον 19χρονο γιο του.

Τα πνεύματα δεν ηρέμησαν και, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι προηγήθηκε, την έστρεψε εναντίον του και πυροβόλησε μία φορά, τραυματίζοντάς τον στο στήθος.

Στη συνέχεια ο 56χρονος προσπάθησε να φύγει από το σπίτι και να κρυφτεί. Γείτονες ειδοποίησαν ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε τον νεαρό σοβαρά τραυματισμένο, ενώ την ώρα που άφηνε την τελευταία του πνοή ο δράστης και πατέρας του οδηγούνταν στην Αστυνομία.

Ο 56χρονος σοκαρισμένος, ομολόγησε την πράξη του και περιέγραψε πώς έφτασε στο έγκλημα με θύμα το ίδιο του το παιδί.

Η τελευταία πράξη του δράματος γράφεται σήμερα  Παρασκευή, όπου ο 59χρονος πλέον κάτοικος του νησιού οδηγείται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Πρέβεζας.

Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις εννέα το πρωί και η ολοκλήρωσή της θα είναι και ο επίλογος στο οικογενειακό δράμα.
===============

update:
Πρέβεζα: Συγκλόνισε η απολογία του 59χρονου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού

Ποινή φυλάκισης έξι ετών και οκτώ μηνών επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Πρέβεζας στον 59χρονο από το Νησί Ιωαννίνων που τον Μάρτιο του 2010 σκότωσε με κυνηγετικό καραμπίνα τον γιο του

Πατέρας και γιος είχαν συνεχείς κι έντονους καβγάδες καθώς ο μικρός έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών και συχνά έρχονταν σε ρήξη με όλα τα μέλη της οικογένειας.

Η απολογία του 59χρονου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού συγκλόνισε.

Η οικογένεια ζούσε έναν καθημερινό γολγοθά. Ο γιος του, πολλές φορές ξεσπούσε στη μητέρα του και την αδερφή του, χτυπώντας τες.

Ο ίδιος είχε ενημερώσει τον Εισαγγελέα. Η κατάσταση στο σπίτι συνεχώς χειροτέρευε.

Εκείνο το πρωί, όπως ανέφερε, πήρε το όπλο για να φοβίσει τον γιο του, πυροβολώντας στον αέρα. Όταν κατάλαβε ότι ο γιος του ήταν νεκρός θέλησε να δώσει τέλος στη ζωή του.

«Ήθελα να πεθάνω... Κάθε μέρα πηγαίνω στο νεκροταφείο...» ανέφερε ο 59χρονος.

Το δικαστήριο αναγνωρίζοντας και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου επέβαλλε ποινή φυλάκισης έξι ετών και οκτώ μηνών.

Ο 59χρονος έκανε έφεση κι αφέθηκε ελεύθερος.
http://www.pamepreveza.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom