Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ: Με μία ανακοίνωση, λύθηκε ένας πολυετής γρίφος και ήταν τόσο απλός!!!

Χτες,18 Οκτωβρίου, μία πολλή γνωστή ακτοπλοϊκή εταιρεία ανακοίνωσε θορυβωδώς ότι τα αρχεία της, τα «πλάνα» όπως ονομάζονται στον χώρο των μεταφορών», είναι ανοικτά για κρατήσεις θέσεων και αγορές εισιτηρίων από τώρα και για μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 …

ΟΣΟΙ ασχολούνται με τον τουρισμό στα νησιά μας γνωρίζουν ότι πάγιο αίτημα όλων των νησιωτών, ήταν να υπάρχει η δυνατότητα οι εταιρείες από το εσωτερικό της χώρας αλλά κυρίως από το εξωτερικό οι οποίες διοργανώνουν ταξίδια, ακόμα και οι μεμονωμένοι τουρίστες, να μπορούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς να κλείνουν εισιτήρια για να προγραμματίζουν έγκαιρα τις μεταφορές τους.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες και λιγότερο οι αεροπορικές (αλλά και αυτές), δεν άνοιγαν τα πλάνα τους για παραπάνω από μερικούς μήνες. Το αποτέλεσμα αυτής τηςκαταστροφικής για την τουριστική αξία της χώρας τακτική τους, κατέστησε την Ελλάδα στα μάτια των ξένων τουριστών απρόσιτη, μη φιλική και ανοργάνωτη. Με τα χρόνια, δεν άργησαν αυτές οι εταιρείες του εξωτερικού και οι απλοί τουρίστες να καταλάβουν ότι πίσω από αυτή την «ανοργανωσιά» ήταν η θέληση για κερδοσκοπία.
Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ήξεραν ότι θα γεμίσουν τα πλοία τους, σε όποια τιμή θέλουν, την στιγμή που θα θέλουν, σχεδόν αποκλειστικά με τους «γενναιόδωρους» Έλληνες τουρίστες της τελευταίας στιγμής.Έτσι, μετακίνησαν πελάτες τους προς άλλες τουριστικές αγορές, ενώ οι μεμονωμένοι τουρίστες ακολούθησαν.

Τώρα, που η Ελλάδα ξεπουλάει το τουριστικό της προϊόν φτηνά, εξαιτίας της κρίσης και του «θανάτου» του εσωτερικού τουρισμού με τον οποίο τρέφονταν και κερδοσκοπούσαν οι εταιρείες που δεν ανακοίνωναν τα δρομολόγια τους τα προηγούμενα χρόνια, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αρχίζουν να ανοίγουν τα πλάνα τους για ένα ολόκληρο χρόνο!!!

Τώρα, υποκλίνονται γονυκλινείς στις απαιτήσεις των εταιρειών από το εξωτερικό και στις συνήθειες των τουριστών από το εξωτερικό που προγραμματίζουν από τον χειμώνα τις κινήσεις τους.

Και βέβαια, καλά κάνουν. Έτσι, θα έπρεπε να κάνουν πάντα οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.Όμως η τωρινή πράξη τους αποτελεί συμπέρασμα για εμάς του Έλληνες πολίτες για να καταλάβουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια και μας έπαιρναν τα λεφτά «χοντρά» και δεν μας υπολόγιζαν ανθρώπινα, κάτι που κάνουν τώρα εξ ανάγκης χάριν των απαιτήσεων των αλλοδαπών.
Όποιος αναγνώστης διερωτάται γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και το αρμόδιο υπουργείο ναυτιλίας δεν απαιτούσαν από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να βγάζουν μία τέτοια ανακοίνωση κάθε Φθινόπωρο για να ανακοινώσουν ότι δέχονται κρατήσεις, ας ξυπνήσουν από τον ύπνο τους.
Οι κυβερνήσεις αυτές – που μας κυβερνούν ακόμα για να μας «σώσουν» – ήταν διαχρονικά τα «θυμιατά» των ακτοπλοϊκών εταιρειών. Τους χάριζαν αυξήσεις, δάνεια και δημόσιες γραμμές. Το ίδιο κάνουν ακόμη και μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom