Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Απόψε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ οι ...μαραθωνοδρόμοι σχολικοί φύλακες κι αύριο στο Σύνταγμα


Η ΑΔΕΔΥ κάλεσε τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμπορευτούν με τους σχολικούς φύλακες προς τη Βουλή, στέλνοντας ένα δυναμικό μήνυμα κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Αύριο Τρίτη αφετηρία της πορείας των σχολικών φυλάκων και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προς το Σύνταγμα θα είναι το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στις 10 το πρωί.

Οι σχολικοί φύλακες ξεκίνησαν τη σημερινή τους πορεία από τον Τύμβο του Μαραθώνα και στις 8 απόψε αναμένονται στο Ραδιομέγαρο, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και για τον λόγο αυτό θα διανυκτερεύσουν στο Ραδιομέγαρο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κάλεσε όλους τους εργαζόμενους της Αττικής, τους άνεργους και τα Σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην υποδοχή των πεζοπόρων σχολικών φυλάκων, οι οποίοι σήμερα Δευτέρα έφτασαν στο Μαραθώνα και αύριο το μεσημέρι, με αφετηρία το Ραδιομέγαρο, θα καταλήξουν στην πλατεία Συντάγματος.

Με τη μεγάλη τους πορεία από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, που ξεκίνησε στις 28 Σεπτέμβρη με σύνθημα «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης», οι σχολικοί φύλακες ανέδειξαν τη συνολική αντίθεση όλων των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των ανέργων και της κοινωνίας απέναντι στη μνημονιακή πολιτική, που καταργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων και οδηγεί την κοινωνία στην πλήρη εξαθλίωση.

Ο αγώνας των πεζοπόρων σχολικών φυλάκων χαρακτηρίστηκε από την πρώτη στιγμή, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα όσων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, για την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της διάλυσης του Δημοσίου και της συρρίκνωσης των κοινωνικών του υπηρεσιών.

Το στοίχημα πλέον για όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου και για το συνδικαλιστικό τους κίνημα είναι, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να επαναπροσληφθούν όσοι απολυθούν με τους μνημονιακούς νόμους της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας.
http://www.ertopen.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom