Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ο «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης» των Σχολικών φυλάκων φτάνει σήμερα στο Σύνταγμα

Η ΕΡΤ των εργαζομένων υποδέχθηκε το Μαραθώνιο Αντίστασης των σχολικών φυλάκων απόψε

Το μήνυμα ότι η εργασία είναι δικαίωμα αδιαπραγμάτευτο απέστειλαν προς κάθε κατεύθυνση σχολικοί φύλακες που ξεκίνησαν πεζή από τη Θεσσαλονίκη, πριν από 25 ημέρες, και έφθασαν απόψε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ως πράξη αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας.

Συμβολισμούς είχε και η διανυκτέρευσή τους στον Μαραθώνα, ενώ την Τρίτη θα διανύσουν το τελευταίο στάδιο της πεζοπορίας τους προς την πλατεία Συντάγματος δηλώνοντας με πείσμα ότι τρόικα και κυβέρνηση δεν θα καταφέρουν να τους κάνουν ...αόρατους.

Το ραντεβού δόθηκε για τις 10:00 το πρωί έξω από το Ραδιομέγαρο, όπου και οι εργαζομένοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμπορευτούν με τους σχολικούς φύλακες προς τη Βουλή, στέλνοντας ένα δυναμικό μήνυμα κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Περπατούν από τις 28 Σεπτεμβρίου, από τη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα μια διαδρομή 550 χιλιομέτρων. Από τον Ιούλιο που καταργήθηκε ο θεσμός των σχολικών φυλάκων βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Κυβερνητικά στελέχη έχουν δηλώσει πως βλέπουν δύσκολη τη μετακίνηση τους σε άλλες υπηρεσίες. Για τα ΜΜΕ είναι πλέον παλιά είδηση.

Η πορεία τους αυτή όμως, δεν μπορεί να αγνοηθεί, είναι στο δρόμο 25 ημέρες.

Σε κάθε στάση, σε κάθε πόλη, δημοτικοί υπάλληλοι, άνεργοι ακόμα και ιδιώτες, τους προσέφεραν τροφή και στέγη.

Στο Μαραθώνα έγιναν περισσότεροι. μαζί τους περπάτησαν εργαζόμενοι και διαθέσιμοι από τους δήμους της Αττικής.

Το βράδυ της Δευτέρας το πέρασαν με τους απολυμένους της ΕΡΤ.

Σήμερα Τρίτη το πρωί, ο «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης» των σχολικών φυλάκων θα μπει στην τελική ευθεία, από το Ραδιομέγαρο, προς την πλατεία Συντάγματος.
http://www.ertopen.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom