Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Παγωμάρα και ξεφτίλα στου Μαξίμου και τα συνεταιράκια από την ομόφωνη απόφαση ανακριτών και εισαγγελέα να αφεθούν ελεύθεροι οι 3 χρυσαυγίτες

ΤΩΡΑ (15:30)στον ανακριτή ο Μιχαλολιάκος
Προφυλακιστέος ο Λαγός,συνδέεται άμεσα με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Απειλές και μικροεπεισόδια κατά την αποχώρησή τους
Κυβέρνηση και Δένδιας σέβονται τη Δικαιοσύνη και... ουδέν σχόλιο

Η ομόφωνη απόφαση ανακριτών και εισαγγελέα να αφεθούν ελεύθεροι,με περιοριστικούς όρους, οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος έφερε... παγωμάρα, ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν έκρυβαν την πεποίθηση πως δικαιώθηκαν.Ξεφτίλα για τους διθυράμβους που ακούγονταν τόσες μέρες για το ξεδόντιασμα του φιδιού.Μόνο ο δικηγόρος Μιχ. Δημητρακόπουλος είχε το θάρρος να πει δημόσια ότι το κατηγορητήριο δεν στέκει.

Μάλλον τα στοιχεία δεν ήταν και τόσο «δεμένα» σχολίασαν πολλοί. Και σε αυτό έσπευσαν να απαντήσουν δικαστικές πηγές. Έγκυροι δικαστικοί κύκλοι τονίζουν ότι οι τρεις βουλευτές δεν απώλεσαν την ιδιότητα του κατηγορουμένου στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς η διερεύνηση των στοιχείων συνεχίζεται.

Και πρόσθεσαν πως η επιβολή περιοριστικών όρων έχει συγκεκριμένη νομική ερμηνεία, σύμφωνα με την οποία δεν έχουν εκλείψει τα στοιχεία βάσει των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Αντίθετα μάλιστα, σημειώνουν, τα στοιχεία θεωρούνται "δεμένα" πλην όμως οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι δεν κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, ούτε ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων, καθώς είναι πλέον γνωστά πρόσωπα και γεγονότα, όπως και οι μεταξύ τους διασυνδέσεις.

Τέλος, αναφέρουν ότι η προφυλάκιση του Γιάννη Λαγού ήταν μονόδρομος, καθώς τα στοιχεία συνδέουν άμεσα τον βουλευτή με την υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Κλωτσιές, σφαλιάρες, απειλές κι ένα ταξί

Όταν λίγο μετά τις 11:00 οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής βγήκαν από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ελεύθεροι, έστω και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, και χωρίς χειροπέδες, δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους για όσα είχαν προηγηθεί.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δε χρειάστηκε να μιλήσει. Χτύπησε έναν εικονολήπτη (του Reuters σύμφωνα με πληροφορίες), κλώτσησε έναν φωτορεπόρτερ και έσπρωξε έναν εικονολήπτη του Alpha.

Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, δε χρειάστηκε να χειροδικήσουν. Εκείνοι μίλησαν. Και όσα είπαν ήταν κυρίως απειλές κατά πάντων. «Ξεφτίλες, δούλοι, ανθρωπάκια, σιχάματα» ήταν μερικά από τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία «έλουσαν» τους δημοσιογράφους. Φώναζαν «ζήτω η Δημοκρατία σας», επίσης.

Στη συνέχεια, βγήκαν στον δρόμο για να βρουν ταξί να φύγουν. Το πρώτο δε σταμάτησε, ούτε το δεύτερο, το έκανε όμως το τρίτο, που πήρε κούρσα για ΓΑΔΑ. Μπαίνοντας στο ταξί ο Νίκος Μίχος φώναξε: «μόνο νεκρούς θα μας νικήσετε» ενώ ο Παναγιώταρος προειδοποίησε ότι «θα τα πούμε το απόγευμα».

Στην ασφάλεια, οι τρεις βουλευτές, σύμφωνα με πληροφορίες, επισκέφτηκαν τον Νίκο Μιχαλολιάκο και αφού πήραν τα προσωπικά τους αντικείμενα, αποχώρησαν.

Πρώτοι από το κτίριο της Ασφάλειας βγήκαν οι Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Νέα επίθεση κατά των δημοσιογράφων και απειλές του τύπου «θα περάσετε καλά τώρα, θα δείτε τι θα σας κάνουμε» και «μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε».

Λίγη ώρα αργότερα, έφυγε και ο Ηλίας Κασιδιάρης. Αμίλητος ξανά, αλλά χωρίς κλωτσιές και σφαλιάρες αυτή τη φορά. Ανέβηκε σε ένα σκουτεράκι που τον περίμενε έξω από τη ΓΑΔΑ και έφυγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom