Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

"Βουλή για τα μπάζα... βουλευτές γλάστρες και μαριονέτες"! - Πρόταση Μαριά να παραιτηθούν οι βουλευτές και να ενωθούν με το λαό


Να αφήσουν οι αντιμνημονιακοί βουλευτές τα έδρανα και τα προνόμια του εθνοπατέρα και να ενωθούν με τα κοινωνικά κινήματα, στους δρόμους και στις πλατείες, πρότεινε ο Νότης Μαριάς. 

Ακολούθησαν διάλογοι με βουλευτές να κάνουν λόγο για “γλάστρες” και “βουλή για τα μπάζα”.

"Τον Μάιο κλείνει ένας χρόνος παρουσίας μας ως αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης κι ότι ήταν να πούμε το είπαμε. Αυτό πρέπει να γίνει από όλους μας αν θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι…
Πλέον όσο μένουμε, νομιμοποιούμε την κυβέρνηση και το Μνημόνιο" είπε από τα έδρανα της Ολομέλειας ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Νότης Μαριάς.

Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε να παραιτηθεί η αντιπολίτευση και οι βουλευτές να μην παίρνουν το μισθό τους, να μην έχουν προσωπικούς αστυνομικούς και γενικότερα τα προνόμια των Εθνοπατέρων.

Εντονα αντέδρασε η Ευη Χριστοφιλοπούλου: “Υπήρξε βουλευτής των ΑΝΕΛ που είπε να φύγουν από το κοινοβούλιο. Δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών...;"

Στην κα Χριστοφιλοπούλου απάντησε ο κ. Μαριάς λέγοντας “Διαστρεβλώθηκαν οι απόψεις μου. Φυσικά αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα των εκλογών. Προτείνουμε να αποχωρήσουμε από τη βουλή να μην έχουμε τα δικαιώματα μας στους μισθούς... Στη Βουλή δεν υπάρχει αντιπολίτευση παρά μόνο Τρόικα”.

Στην παρέμβασή του ο Τέρενς Κουίκ είπε: “Το έχω πει πολλές φορές και εκτός βουλής το λέω και τώρα. Κάνω δημόσια δήλωση ότι αυτή η Βουλη είναι για τα μπάζα. Έχουμε γίνει βουλευτές μαριονέτες, γλάστρες”

“Γιατί παραμένετε κύριε Κουίκ;” τον ρώτησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Καλατζής.

“Προσπαθούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα” του απάντησε.

“Οσο χώμα και να αλλάξετε στη γλάστρα, γλάστρα θα μείνει” ανταπάντησε ο κ. Καλατζής για να πάρει την απάντηση απο τον Τ. Κουίκ: “Μας καταντήσατε βουλευτές – γλάστρα με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που τις υπογράφει ο πρώτος ανήρ της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom