Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση τιμής και μνήμης των 120 εκτελεσθέντων στο Αγρίνιο


Εκδήλωση τιμής και μνήμης των 120,που έπεσαν από τους κατακτητές τη Μεγάλη Παρασκευή,14 Απριλίου του 1944, πραγματοποίησε το σήμερα το πρωί στο χώρο του Μνημείου των 120 εκτελεσθέντων, στην Αγία Τριάδα το Παράρτημα Αγρινίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής ΑΝτίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Κατατέθηκαν στεφάνια από φορείς και συγγενείς των εκτελεσθέντων ενώ ομιλία έκανε στο χώρο ο πρόεδρος του παραρτήματος Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ κ.Θύμιος Τόλης.

0tolhs1
Σε δήλωση του ανέφερε:"Σε αυτή την πολιτική εκδήλωση θέλουμε να τιμήσουμε την μνήμη των 120 εκτελεσθέντων- των 117 εκτελεσθέντων στην Αγία Τριάδα Αγρινίου και των 3 απαγχονισθέντων στη πλατεία Δημοκρατίας(Τον Π.Σούλο, τον Χρήστο Σαλάκο και τον Αβραάμ Αναστασιάση".Το παράρτημα μας τιμώντας τους αγωνιστές αυτούς με τον τρόπο που τους αξίζει θέλει να δώσει την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει στο ίδιο μετερίζι, στον ίδιο αγώνα που αυτοί έδωσαν την ζωή τους προκειμένου ο ελληνικός λαος να απαλλαγεί από την χιτλερική κατοχή αλλά και να εφαρμόσει την θέληση του για λαική κυβέρνηση. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά,  οι αγωνιστές έπεσαν, πότισαν το δέντρο της λευτεριάς αλλά οι επικυρίαρχοι Εγγλέζοι ανέκοψαν την πορεία του λαού με τα δικά τους τανκς και τα δικά τους όπλα".
0mnhmh120
Πριν την κατάθεση στεφάνων αναγνώστηκαν τα ονόματα των αγωνιστών που εκτελέστηκαν ενώ μετά από κάθε όνομα υπήρχε η αντιφώνηση «παρών» ή «παρούσα» για κάθε εκτελεσμένο.
0onomata1
0stefani1
0stefani2
μέσω  NEWS PRESS AGRINIO
Σχόλιο Ζείδωρον:Μπορεί να χαρακτηριστούμε εμμονικοί,όμως δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε δυο πράγματα που εξακολουθούν να μας κάθονται στο στομάχι σε ότι αφορά την οφειλόμενη απ' όλους μας απόδοση τιμής στους 120 ήρωες συμπατριώτες μας.
α) Και φέτος πάμε σε δύο ξεχωριστά μνημόσυνα,γιατί αδέρφια;
β)Αυτό το έρμο υποτυπώδες μνημείο δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να το ασβεστώσει;Δείτε στις φωτογραφίες τα γκράφιτι των παιδιών!!!

Διαβάστε τι γράφαμε για το μνημόσυνο και το μνημείο (για πολλοστή φορά) στο φετινό μας αφιέρωμα σ' εκείνη τη μαύρη μέρα για το Αγρίνιο κι ολάκερη την Ελλάδα.Κι όσο ζούμε θα συνεχίσουμε να τα γράφουμε γιατί πιστεύουμε πως  αξίζει περισσότερος σεβασμός και στη θυσία τους και στη μνήμη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom