Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Δύο καταζητούμενοι για τις ληστείες στο Βελβεντό στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής - Τους ξέφυγε μια γυναίκα

Στην αιφνιδιαστική επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στη καφετέρια της Λεωφόρου Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια, μια γνωστή στην ΕΛ. ΑΣ γυναίκα κατάφερε να διαφύγει.

- Οι έξι προσαγωγές έγιναν σε καφετέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια στην οδό Δεκελείας
- Σύμφωνα με πληροφορίες της αντιτρομοκρατικής αναζητείται μία κοπέλα που δεν βρέθηκε στην καφετέρια
- Ένας από τους προσαχθέντες αφέθηκε ελεύθερος μιας και δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεόια
- Η Αντιτρομοκρατική εντόπισε αποτυπώματά τους στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή έξι ατόμων για εξακρίβωση στοιχείων, αλλά όπως όλα δείχνουν έπεσαν πάνω σε γνώριμες φυσιογνωμίες.

Συγκεκριμένα πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για τους 23χρονο Φ. Χ. - Π. και τον 22χρονο Α. Ν., που καταζητούνται για συμμετοχή στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και για συνέργεια στη ληστεία της Φλώρινας.

Οι άλλοι τρεις που βρίσκονται στην Αντιτρομοκρατική θεωρούνται πως με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο συνδέονται είτε με τη ληστεία στο Βελβεντό ή με την τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Ελεύθερος αφέθηκε ο ένας από τους έξι προσαχθέντες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, επειδή δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής του σε κάποια ενέργεια.

Τα δύο αυτά γνώριμα πρόσωπα της Αντιτρομοκρατικής καταζητούνται για πιθανή συμμετοχή στη ληστεία στο Βελβεντό και στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έφτασαν στα ίχνη τους από κάποιες επικοινωνίες με αριθμό κινητού τηλεφώνου που είχε εντοπίσει η Αντιτρομοκρατική, ενώ αναφέρουν πως ίσως είχαν περάσει και από τη γιάφκα στα Τουρκοβούνια.

Τα στοιχεία των δύο νεαρών έγιναν γνωστά από έναν μάλλον συμπτωματικό αστυνομικό έλεγχο στο οδικό δίκτυο Φλώρινας - Έδεσσας στις 28 Νοεμβρίου 2012, λίγες ώρες μετά τη ληστεία που σημειώθηκε στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Φιλώτα από τέσσερις νεαρούς δράστες με λεία 110.000 ευρώ.

Μετά την επιδρομή στη Φλώρινα, ένας ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο παρατήρησε κάποιες περίεργες κινήσεις από τους επιβάτες ενός οχήματος που φαινόταν ότι ήταν νοικιασμένο από την Αθήνα.

Οι δύο νεαροί σταμάτησαν στο σχετικό σήμα των αστυνομικών, όμως μετά προκάλεσαν επεισόδιο και οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο για «απείθεια».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από έρευνα στο ΙΧ και στον τρόπο ενοικίασής του από την Αθήνα προέκυψε ότι είχε άμεση σχέση με τη ληστεία στη Φλώρινα και άλλους υπόπτους που αναζητούνταν για συμμετοχή στους «Πυρήνες». Η ΕΛ.ΑΣ. εστίασε το ενδιαφέρον της στους δύο που δημιούργησαν το επεισόδιο στη Φλώρινα και εκτιμά - από τον συνδυασμό των στοιχείων - ότι έχουν άμεση σχέση με τους νέους «Πυρήνες». Όπως ανέφεραν στελέχη της Κατεχάκη, «και οι δύο νεαροί ήσαν άριστοι μαθητές και συνεπείς σπουδαστές. Ωστόσο την τελευταία διετία εξαφανίστηκαν από τις σχολές τους αλλά και από το οικογενειακό περιβάλλον τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: