Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Άκης:"Είμαι καλά. Εσείς;"!!! - Αρχισε η δίκη του (βίντεο)


"Είμαι καλά. Εσείς;"
Με αυτά τα λόγια απάντησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, κατά την μεταφορά του στην αίθουσα του Δικαστηρίου, λίγο πριν την έναρξη της πολύκροτης δίκης για τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Η μεταφορά από τον Κορυδαλλό έγινε με τρεις κλούβες, καθώς θυμίζουμε ότι εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο εδώλιο κάθονται σήμερα 18 συγκατηγορούμενοί του. 
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν, βάσει του βουλεύματος
(υπ' αρ. 545/2013) που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών για τη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, τόσο ο πρώην υπουργός όσο και η νυν σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο αδελφός της Β. Σταμάτη, Παναγιώτης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών και «δεξί χέρι» του 'Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, η δικηγόρος Ταλίτα Τσεκούρα, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Οράτιος Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης.
Επίσης, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Σπυρίδων Χατζηνικολάου, Γιώργος Κωνσταντάτος, Φωτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς. 
Άκης: Θα δώσω μάχη μέχρι τέλους 
"Θα δώσω μάχη μέχρι τέλους" ήταν η μοναδική φράση που εκτόμισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μπαίνοντας στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπως μετέδωσε ο Antenna.
Κρατούσε το χέρι της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη και προσπαθούσε να την εμψυχώσει. Η ίδια έδειχνε σοκαρισμένη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Antenna.
Διεκόπη η δίκη για μία ώρα
Ως μάρτυρες υπεράσπισής του, πρότεινε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και μέλη του ΚΥΣΕΑ των επίμαχων περιόδων, καθώς και τρεις πρώην αρχηγούς ΓΕΕΘΑ.
Ο πρόεδρος Χρ. Κατσιάνης εκφώνησε τα ονόματα των Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου, Βάσως Παπανδρέου, Κ. Λαλιώτη, Ευ. Βενιζέλου, Γ. Παπαντωνίου, Θ. Πάγκαλου, Αλ. Παπαδόπουλου, Γ. Ρωμαίου, Αθ. Τζογάνη, Μαν. Παραγιουδάκη και Ν. Κρυονερίτη, ως προτεινόμενους μάρτυρες από τον βασικό κατηγορούμενο, πρώην υπουργό.
Όλοι οι μάρτυρες ήταν απόντες. Το δικαστήριο έχει διακόψει τη διαδικασία για περίπου μία ώρα, ενώ ο πρόεδρος ενημέρωσε όλους τους παρόντες μάρτυρες των κατηγορουμένων να αποχωρήσουν, καθώς η σημερινή ημέρα θα αναλωθεί σε διαδικαστικά ζητήματα.
Όπως ενημέρωσε ο κ. Κατσιάνης αυτήν την εβδομάδα δεν θα υπάρξει άλλη συνεδρίαση.
Άρχισε η δίκη του Άκη
Οι δικαστές ανέβηκαν στην έδρα και η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου άρχισε να γράφει ιστορία. Οπως μετέδωσε πριν από λίγο το Mega, ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ Σταμάτη μπήκαν στην αίθουσα πιασμένοι χέρι-χέρι, με την κ. Σταμάτη να βρίσκεται σε κατάσταση αμηχανίας, σε αντίθεση με τον πρώην υπουργό ο οποίος λέγεται ότι είναι πιο χαλαρός. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με πέντε απουσίες η δίκη του Άκη
Κατά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων από τον πρόεδρο Χρήστο Κατσιάνη στην δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου απουσίαζαν η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, η πρώην σύζυγός του, Γκούντρουν, ο επιχειρηματίας που εμπλέκεται στην υπεράκτια εταιρεία Morelia, Οράτιος Μελάς, ο εμπλεκόμενος στην υπεράκτια Nobilis, Νίκος Γεωργουλάκης, και ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της Torcaso, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Δείτε τα βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: