Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πέντε κρεμασμένους Αγωνιστές στην πλατεία Πέντε Ηρώων στου Ζωγράφου


Με τη συμμετοχή δεκάδων κομμουνιστών, φίλων και οπαδών του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14/4 η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 5 απαγχονισθέντες κομμουνιστές, που δολοφονήθηκαν από τα τάγματα ασφαλείας στις 5 Απρίλη του 1944 στην πλατεία Πέντε Ηρώων στου Ζωγράφου.


Η εκδήλωση ξεκίνησε από το μνημείο Ηρώων Ζωγράφου στις 10.30 π.μ. και κατευθύνθηκε με πορεία στον τόπο θυσίας, στη συμβολή των οδών Ξενίας και Παπαδιαμαντοπούλου (ΑΛΕΞ).

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία ο πρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ  Ζωγράφου Λάζαρος Κυρίτσης, όπου παρατέθηκε το χρονικό της επετείου και ακολούθησε ομιλία από τον Κώστα  Γιαννόπουλο, μέλος του γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Ανατολικών Συνοικιών της Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το προσκλητήριο των νεκρών και την κατάθεση στεφάνων από τις ΚΟΒ Ζωγράφου του ΚΚΕ, τις ΟΒ Ζωγράφου της ΚΝΕ, το παράρτημα ΠΕΑΕΑ–ΔΣΕ Ζωγράφου και μαζικούς φορείς της περιοχής.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία του παραρτήματος και των Κομματικών Οργανώσεων μετέβησαν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» όπου κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom