Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Αναδίπλωση της ΕΡΤ στο θέμα Αρβανίτη-Κατσίμη! για "μαριονέττες άλλων εποχών" μιλάει ο Νίκος Σίμος

Κατά πως φαίνεται.... "κι ο άγιος φοβέρα θέλει"!
Mόλις 4 μέρες μετά από την απόφαση του Αιμίλιου Λιάτσου να "κόψει" την "πρωινή ενημέρωση" της ΝΕΤ και να απομακρύνει μέχρι νεωτέρας τους παρουσιαστές της,Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη,ήρθαν τα πάνω κάτω!

Χτες αφού πρώτα συνεδρίασε το ΔΣ της ΕΡΤ κι έκρινε πως η τελική απόφαση θα πρέπει να είναι του Αιμίλιου Λιάτσου:("Στον Αιμίλιο Λιάτσο επιστρέφει το θέμα της “προσωρινής” καρατόμησης της εκπομπής “Πρωϊνή Ενημέρωση” το ΔΣ της ΕΡΤ.  Η “γραμμή” που εφαρμόστηκε  ήταν πως το ΔΣ δεν μπορεί να υπερβεί την απόφαση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης και ως εκ τούτου το θέμα επιστρέφει στον ίδιο για νέα κρίση, μετά από συνάντηση με τους  δύο παρουσιαστές,  Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη.")!ήρθε στη συνέχεια μία δήλωση του προέδρου του ΔΣ που προκαταλαμβάνει αυτή την απόφαση.

Ουσιαστικά μιλάμε για αναδίπλωση (κοινώς κωλοτούμπα) της διοίκησης της ΕΡΤ δια στόματος του πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της, Νίκου Τέλλη."Ακραίο μέτρο η απομάκρυνση των δύο παρουσιαστών",είπε για την απόφαση και ζήτησε επαφή με τους δύο δημοσιογράφους για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Στο καπάκι όμως έχουμε δήλωση του Νίκου Σίμου,που μιλάει για...  "μαριονέττες άλλων εποχών",σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της ΕΡΤ!

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλων αυτών προηγήθηκαν η γενική κατακραυγή που ξεσήκωσε η λογοκρισία και οι επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες σε όλα τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου ΕΡΤ, Νίκου Τέλλη
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ ΑΕ, κ. Νίκος Τέλλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη θέση που διατύπωσε για το θέμα της εκπομπής «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» και της προσωρινής απομάκρυνσης των παρουσιαστών της, κ.κ. Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη, στο πλαίσιο σχετικής συζήτησης που διεξήχθη σήμερα εκτός ημερησίας διατάξεως στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας:
«Κατ’ αρχήν δεν στερείται βάσεως η συζήτηση περί παραβιάσεως κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας εκ μέρους των παρουσιαστών της εκπομπής. Κανόνες οι οποίοι, μεταξύ των άλλων, επιβάλλουν τόσο την επαρκή διασταύρωση των μεταδιδόμενων πληροφοριών όσο και το να δίδεται η δυνατότητα δημοσιοποίησης των απόψεων όλων των, κάθε φορά, εμπλεκομένων. Από την άλλη μεριά, πάντως, παίρνοντας υπόψη ότι:
- α) μόνο προσωρινώς απομακρύνθηκαν από την εν λόγω εκπομπή οι παρουσιαστές της και
- β) εάν τυχόν η απομάκρυνση των εν λόγω δημοσιογράφων προσλάμβανε μόνιμο χαρακτήρα θα επρόκειτο για ένα μέτρο ακραίο, δυσανάλογα επαχθές και περιοριστικό της δημοσιογραφικής ελευθερίας και, ως τέτοιο, θα κινδύνευε να αδικήσει την εμπεδωμένη στο τηλεοπτικό κοινό εικόνα σοβαρότητας, αντικειμενικότητας και πολυφωνίας που γενικώς έχει και οφείλει να έχει η ΕΡΤ ως αξιόπιστη δημόσια τηλεόραση,
θεωρώ επιβεβλημένο τις επόμενες κιόλας ημέρες να υπάρξει επαφή της διοίκησης με τους δύο δημοσιογράφους, προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να εξαντληθεί κάθε περιθώριο εκτόνωσης της έντασης που δημιουργήθηκε μετά το επίμαχο περιστατικό της εκπομπής και όσα επακολούθησαν».

Η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ,  Νίκου Σίμου
Με αφορμή την δήλωση στην οποία προέβη ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, ο διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας τηλεόρασης κ. Νίκος Σίμος έκανε την ακόλουθη παρατήρηση:
“Σέβομαι την κάθε άποψη, πολύ περισσότερο την άποψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ. Συζητώ την κάθε θέση που διατυπώνεται προβάλλοντας τη δική μου επιχειρηματολογία και θεωρώ ότι κάθε μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ νομιμοποιείται και υποχρεούται να εκφέρει τη δική του άποψη στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού διαλόγου μεταξύ πολιτισμένων ανθρώπων.
Αυτή η θέση μου δεν σημαίνει και αποδοχή κάθε απόπειρας χειραγώγησής μου, από άλλα μέλη του ΔΣ, όταν μάλιστα έχει προηγηθεί συνεννόηση για τον τρόπο χειρισμού των προβλημάτων που ανακύπτουν, κρισίμων ή μη. Πολύ περισσότερο δεν αποδέχομαι την εκ προοιμίου δέσμευσή μου, από άλλα ,μέλη του ΔΣ και μάλιστα με δημόσια αναφορά τους, στο τί προτίθεμαι να πράξω. Οι μαριονέττες είναι χαρακτηριστικά στοιχεία άλλων εποχών…"
οι δηλώσεις από τις Τυπολογίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom