Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ένταση στη νεκρή ζώνη στην Αυλώνα της Κύπρου μεταξύ Ηνωμένων Εθνών και κατοχικού στρατού



Ένταση επικρατεί από το πρωί στη νεκρή ζώνη στην Κύπρο!
Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Αυλώνας, ανάμεσα σε Τούρκους στρατιώτες και Δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών.

Οι στρατιώτες εμποδίζουν τους άντρες των Ηνωμένων Εθνών να αφαιρέσουν περίφραξη διάτρησης που στήθηκε παράνομα στην περιοχή της νεκρής ζώνης.
Αυτή την ώρα 250 περίπου τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται σε θέση μάχης γύρω στα 200 μέτρα μέσα στη νεκρή ζώνη υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Όλα άρχισαν όταν 60 με 70 μέλη των ΗΕ έσπευσαν να απομακρύνουν περίφραξη που είχαν τοποθετήσει οι Τούρκοι παράνομα σε διάτρηση στη νεκρή ζώνη. Άμεσα εμφανίστηκαν Τούρκοι στρατιώτες και ακροβολιστές, προκαλώντας αναστάτωση. Αυτή την ώρα, πληθαίνουν και τα μέλη του ΟΗΕ στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί σε μεγάλη διάμετρο από τη νεκρή ζώνη.

Αυτή την ώρα διεξάγονται διαβουλεύσεις μεταξύ του κατοχικού στρατού και των Ηνωμένων Εθνών, για αποκλιμάκωση της κατάστασης, ενώ όσο περνά η ώρα΄, ενισχύονται στη σκηνή και οι ειρηνευτικές δυνάμεις.

Την τελευταία μισή ώρα τα Ηνωμένα Έθνη προχωρούν επίσης σε αποκλεισμό της περιοχής, αποκόπτοντας όλους τους δρόμους που οδηγούν στο εν λόγω σημείο.

Η προκλητική ενέργεια των Τούρκων έγινε το πρωί της 13ης Νοεμβρίου. Δύο στρατιωτικά οχήματα με Τούρκους στρατιώτες πλησίασαν το σημείο που βρίσκεται το υποστατικό με τη γεώτρηση και ξεκίνησαν να τοποθετούν την περίφραξη με πασσάλους και συρματόπλεγμα. Ελληνοκύπριοι γεωργοί ενημέρωσαν την Αστυνομία για το περιστατικό και αργότερα ενημερώθηκαν και τα Ηνωμένα Έθνη.

Ακολούθησαν διαβουλεύσεις της UNFICYP με τις κατοχικές δυνάμεις.

Πληροφορίες μάλιστα έκαναν λόγο και για συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών με τον κατοχικό στρατό για απομάκρυνση της παράνομης περίφραξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom