Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Έλληνες αθλητές θα προπονούνται σε κολυμβητήριο της Τουρκίας γιατί της Ορεστιάδας κλείνει



Απίστευτες καταστάσεις στην Ορεστιάδα, λόγω της αδυναμίας προμήθειας σε πετρέλαιο θέρμανσης. Το κολυμβητήριο του δήμου, έργο που περίμεναν για δεκαετίες οι κάτοικοι της περιοχής, έργο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται μέσω του προγράμματος «Ελλάδα 2004″, δηλαδή έργο που συνδυάστηκε με τους Ολυμπιακούς αγώνες που φιλοξένησε η πατρίδα μας και ολοκληρώθηκε μετά κόπων και βασάνων το 2010 (και εγκαινιάστηκε μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής των τελευταίων δημοτικών εκλογών) κλείνει.

Το κολυμβητήριο κλείνει γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για πετρέλαιο. Όμως υπάρχουν αθλητές. Υπάρχουν παιδιά που οι γονείς τους ζουν στην άκρη της Ελλάδας και θέλουν να προπονούνται και να αγωνίζονται όπως τα άλλα παιδιά ,που οι γονείς τους ζουν πιο κοντά στην Αθήνα.
Δυστυχώς όμως, η ανάγκη για πετρέλαιο είναι μεγάλη, γιατί αλλιώς θα μιλάμε για κολυμβητήριο αλλά για παγοδρόμιο. . .


Οι 35 τόνοι που απαιτούνται για τη λειτουργία της εγκατάστασης, την οποία στέρησε το κράτος επί δεκαετίες από την Ορεστιάδα δεν υπάρχουν. Το κολυμβητήριο θα μείνει κλειστό από το Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο. Κανείς δε σκέφτηκε τι θα γίνει με τα παιδιά που αθλούνται, με τα παιδιά που θα λάβουν μέρος σε αγώνες. Πώς θα συμμετέχουν αγύμναστοι αθλητές στους προκριματικούς της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος;
Πώς θα ανταγωνιστούν αθλητές από άλλες περιοχές που και κολυμβητήρια είχαν δεκαετίες πριν από την Ορεστιάδα (άρα και παράδοση στο άθλημα) και αυτά δε κλείνουν περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη;

Το ευχάριστο ή το δυσάρεστο στην όλη κατάσταση είναι ότι στα 22 χιλιόμετρα βρίσκεται το κολυμβητήριο της Αδριανούπολης και εκεί θα φιλοξενήσουν τους Έλληνες αθλητές. Αν γίνει κάτι τέτοιο την ευθύνη φυσικά δε θα την έχουν οι γονείς, οι οποίοι έκαναν την επιλογή να ζουν μακριά από το Κολωνάκι.

Μπροστά στον κίνδυνο αυτό ο κολυμβητικός σύλλογος Ορεστιάδας Νηρέας έστειλε επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και δε ζητάει χρήματα.
Πετρέλαιο ζητάει για να λειτουργήσει αυτό που του στέρησαν επί δεκαετίες.

Διαβάστε τη συγκινητική επιστολή

ΑΠΟ
Τον Κολυμβητικό Όμιλο Ορεστιάδας με την επωνυμία Νηρέας

ΠΡΟΣ
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ
1. στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
2. στον Πρωθυπουργό της χώρας
3. στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
4. στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού
5. στον Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
6. στους Βουλευτές Ν. Έβρου
7. στον Πρόεδρο της ΚΟΕ (Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας)

Ορεστιάδα 15 Νοεμβρίου 2012
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Είμαστε Αθλητικό Σωματείο με έδρα την Ορεστιάδα του Ν. Έβρου, με έτος ίδρυσης το 2004. Από τον Νοέμβριο του 2010 λειτουργούμε στο Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Ορεστιάδας. Στο λίγο αυτό χρονικό διάστημα το σωματείο μας κατάφερε να είναι ο μεγαλύτερος Αθλητικός Σύλλογος που δραστηριοποιείται στο Δήμο Ορεστιάδας με εγγεγραμμένα σήμερα 420 μέλη. Τα τμήματα μας καλύπτουν όλες τις ηλικίες αρχίζοντας από Junior , προαγωνιστικό, αγωνιστικό , ενηλίκων και ατόμων με ειδικές ανάγκες έχοντας μεγάλη απήχηση στους δημότες της Ορεστιάδας. Επέδειξε δε αρκετά σημαντικές επιτυχίες στον αγωνιστικό τομέα, συμμετέχοντας σε επίσημους αγώνες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό , κερδίζοντας διακρίσεις και μετάλλια. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε τους αθλητές στους οποίους σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα απονεμήθηκαν μετάλλια:
1. ΒΑΤΖΙΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΤΩΝ 13
2. ΡΕΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΤΩΝ 13
3.ΚΑΜΠΑΔΑΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΤΩΝ 11
4.ΜΠΑΛΑΤΖΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΤΩΝ 12
5.ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΕΤΩΝ 14
6.ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΑΡΙΑ ΕΤΩΝ 13
7.ΟΥΝΤΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΕΤΩΝ 12
8.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΤΩΝ 9

Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε από το Δήμο Ορεστιάδας ότι το κολυμβητήριο θα σταματήσει τη λειτουργία του όλη τη διάρκεια του χειμώνα και συγκεκριμένα από το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους έως και τον Απρίλιο του 2013 ελλείψει απαιτούμενων κονδυλίων για την προμήθεια πετρελαίου.
Οι ανάγκες μας για πετρέλαιο, λαμβανομένων υπόψη των βεβαρημένων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή είναι μεγάλες . Χρειαζόμαστε για τον Δεκέμβριο έως και τον Απρίλιο περίπου 35 τόνους πετρέλαιο.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι από τις συνδρομές των οικονομικά τακτοποιημένων μελών μας αποδίδονται στον Δήμο είκοσι ευρώ ανά μέλος.
Η παύση λειτουργίας του κολυμβητηρίου μας αναγκάζει να σταματήσουμε και την προετοιμασία των αθλητών που θα λάβουν μέρος στα καθορισμένα από την ΚΟΕ προκριματικά των Πανελληνίων Αγώνων του 2013, σε μια περίοδο που εντείνονται οι προπονήσεις λόγω και των διακοπών των Χριστουγέννων.

Κε Υπουργέ, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα της ακριτικής περιοχής μας η οποία απέχει πολλά χιλιόμετρα από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα θέλαμε να συνδράμετε στην προσπάθειά μας να μη διακόψει τη λειτουργία του το κολυμβητήριο, άλλως θα αναγκαστούμε να αποδεχτούμε την επίσημη πρόταση του Κολυμβητικού Συλλόγου Αδριανούπολης Τουρκίας να προπονηθούν οι αθλητές μας στη γείτονα χώρα και μάλιστα δωρεάν.

Είναι λυπηρό για όλους μας να μας βοηθά μια ξένη χώρα και όχι η ίδια μας η πατρίδα.
Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε, λαμβανομένης υπ όψιν της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας, ότι δεν ζητάμε από εσάς βοήθεια αποτιμητέα σε χρήματα αλλά πετρέλαιο ώστε να μη σταματήσει η λειτουργία του κολυμβητήριου.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος του ΔΣ
ΡΕΤΣΙΔΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom