Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Αγωνία δίχως τέλος για τη μάνα του Αλεξ - Από αναβολή σε αναβολή η δίκη


Νέα παράταση δόθηκε στο δικαστικό θρίλερ που ξανακαθίζει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον παππού των δύο ελληνόπουλων, τα οποία είχαν κριθεί ένοχα για τη δολοφονία του μικρού Αλεξ στη Βέροια. Λόγω της αποχής των δικηγόρων, η δίκη σε δεύτερο βαθμό του 64χρονου, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει χθες, διακόπηκε για τις 17 Απριλίου. Επιτείνεται έτσι ακόμη περισσότερο η αγωνία της Νατέλας, της τραγικής μητέρας του 11χρονου αγοριού που μέχρι σήμερα ψάχνει απεγνωσμένα την απάντηση στο ερώτημα πού βρίσκεται το πτώμα του μονάκριβου γιου της.

Η δίκη του 64χρονου μετράει ήδη δύο αναβολές, ενώ χθες δόθηκε ακόμη μία διακοπή στην πολύκροτη υπόθεση. Ο παππούς των δύο ελληνόπουλων που κρίθηκαν ένοχα για τη δολοφονία του 11χρονου Αλεξ Μεχισβίλι είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε φυλάκιση 4,5 ετών. Χθες επρόκειτο να ξανακαθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμετωπίζοντας τις ίδιες κατηγορίες, οι οποίες αφορούν τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματιών.
Σύμφωνα με όσα του καταλογίζονται, ψευδόρκησε τόσο στις αστυνομικές αρχές της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης όσο και ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, καθώς από τον Μάιο του 2006 έως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ισχυριζόταν ότι το μοιραίο απόγευμα της εξαφάνισης του μικρού μαθητή τα εγγόνια του ήταν στο σπίτι. Ειδικότερα, η δεύτερη κατηγορία, αυτή της υπόθαλψης εγκληματιών, δεν αφορά τα δύο εγγόνια του 64χρονου, λόγω συγγένειας, αλλά τους συνομήλικους αλλοδαπούς φίλους τους με τους οποίους διέπραξαν την αποτρόπαιη πράξη της δολοφονίας του άτυχου μαθητή.

Η αποκάλυψη ότι πέντε παιδιά κρύβονταν πίσω από τον μυστηριώδη θάνατο και την εξαφάνιση του πτώματος του 11χρονου Αλεξ Μεχισβίλι είχε συγκλονίσει πριν από έξι χρόνια την κοινωνία της Βέροιας. Υστερα από τέσσερις μήνες ακροαματικής διαδικασίας το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης είχε κρίνει ενόχους τους κατηγορουμένους για μη σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη και περιύβριση νεκρού, όμως λόγω της ανηλικότητάς τους τους καταδίκασε σε αναμορφωτικά μέτρα. Τραγική φιγούρα όλο αυτόν καιρό ήταν η μητέρα του Αλεξ, η Νατέλα Ιτσουαΐντσε, η οποία ακόμη ψάχνει απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα που έχουν σχέση με τη δολοφονία του μονάκριβου γιου της, όπως, για παράδειγμα, πού βρίσκεται η σορός του αγοριού, που δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Η τραγική μητέρα, που εξακολουθεί να διδάσκει μουσική σε σχολείο γειτονικής πόλης, περιμένει με αγωνία τη δίκη του 64χρονου παππού των δύο ελληνόπουλων, καθώς ελπίζει να φωτιστούν στο δικαστήριο νέες, άγνωστες πτυχές της υπόθεσης. Στην τελευταία συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης ήταν μέσα στην αίθουσα και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της για τη νέα διακοπή της δίκης μέχρι τον Απρίλιο.

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον συνήγορο της Νατέλας Ιτσουαΐντσε, τον Μανώλη Αναστασάκη, ο οποίος δήλωσε: «Δυστυχώς, λόγω της αποχής, δεν δικάστηκε η υπόθεση την οποία με τόση αγωνία αναμένουμε προκειμένου, υπό το βάρος της αυστηρής καταδίκης του παππού των δύο ελληνόπουλων, να μάθουμε από τον ίδιο πού βρίσκεται το σώμα του άτυχου Αλεξ. Είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζει και ότι θα λύσει τη σιωπή του».

Μ. ΜΕΪΜΑΡΗ, Ε. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
http://www.espressonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom