Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης


Αθωωτική ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου για το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, καθώς πριν από λίγο το Δικαστήριο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του. 

Στις 10:20 το πρωί ξεκίνησε στην Ευελπίδων η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσίευση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ!
Στη δίκη δεν παρέστη ούτε ένας μάρτυρας κατηγορίας,αντίθετα ένας δικηγόρος κι ένας εφοπλιστής,που τα ονόματά τους περιέχονται στη λίστα,με επιστολή τους στο δικαστήριο δήλωσαν ότι δεν αισθάνθηκαν παραβίαση των προσωπικών δεδομένων τους.
Από την πλευρά της υπεράσπισης πληθώρα μαρτύρων,μεταξύ των οποίων η Δήμητρα Γαλάνη,η Ζωή Κωνσταντοπούλου,ο Δημήτρης Τρίμης και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα στήριξαν το δημοσιογράφο και την ελευθερία του Τύπου.
Το κατηγορητήριο υποστήριξε με θέρμη ο Εισαγγελέας της έδρας,ο οποίος πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου δημοσιογράφου.
Τελικά μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που κράτησε πάνω από 11 ώρες το δικαστήριο απεφάνθη:αθώος ο κατηγορούμενος!

Δήλωση Βαξεβάνη μετά την απόφαση
«Την απόφαση την ξέρετε. Η απόφαση βγήκε μέσα από τις εξελίξεις. Ήταν απελευθέρωση της δημοσιογραφίας. Η απόφαση του δικαστηρίοου είναι μια πολύ σοβαρή νομολογία που επιτρέπει στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους, ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της δίκης ο δημοσιογράφος ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε τόσο τα ξένα μίντια για τη συμπαράσταση όσο και πολλούς έλληνες δημοσιογράφους.

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό της δίκης 

2 σχόλια:

Anestis Ketsetzidis είπε...

Βαξεβάνης,Τράγκας κλπ.πόσα είναι αυτά που δεν ξέρουμε?
μεγάλη μπίζνα η δημοσιογραφία.
Δημήτρη καλό μήνα.

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλό μήνα Ανέστη μου!
Σίγουρα μεγάλη μπίζνα η δημοσιογραφία αλλά όχι για όλους φίλε μου.Μετρημένοι είναι αυτοί που κονόμησαν χοντρά κι αυτοί που βολεύτηκαν και περνάνε καλά,ο "λαουτζίκος" κι αυτού του επαγγέλματος λιμοκτονεί!

Read more: Go to TOP and Bottom