Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Συγκλονίζει το πανελλήνιο ο θάνατος βρέφους στο Ηράκλειο - Ποιους και γιατί καταγγέλλουν οι τραγικοί γονείς

Update (ώρα 14:30):Σε ιατρικό λάθος οφείλεται σύμφωνα με τον Καθηγητή Ιατροδικαστικής Μ. Μιχαλοδημητράκη ο θάνατος του βρέφους. "Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει προηγηθεί ιατρικό λάθος. Το βρέφος πέθανε από νέκρωση εντέρου (περιτονίτιδα) μετά από χειρουργική επέμβαση"... Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, ο ιατροδικαστής δεν παρέλειψε να σχολιάσει την άμεση αντίδραση της διοίκησης του νοσοκομείου η οποία ξεπέρασε τη γραφειοκρατεία και έθεσε σε αργία το γιατρό τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο έγινε για πρώτη φορά πριν μάλιστα ολοκληρωθεί η ΕΔΕ

Διαβάστε εδώ κι εδώ όλο το χρονικό της τραγωδίας,με τις τρεις διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις στο 11 μηνών μωρό στο ΠΑΓΝΗ,την ονομαστική καταγγελία για χρηματισμό του γιατρού και την πλήρη αδιαφορία που καταγγέλλουν επίσης οι τραγικοί γονείς του.

Η εξέλιξη της τραγωδίας
Αιφνιδιαστική συνάντηση πατέρα-διοικητή ΠΑΓΝΗ 

Το αρχικό σοκ στην υπόθεση του θανάτου του 11μηνου βρέφους της οικογένειας Κοσμαδάκη στο ΠΑΓΝΗ, μετά από τρεις χειρουργικές επεμβάσεις διαδέχεται η συγκίνηση, η φόρτιση, αλλά και η αιφνιδιαστική κίνηση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Νίκου Κοκκίνη να επισκεφτεί πριν από λίγη ώρα το σπίτι της άτυχης οικογένειας στις Εργατικές Κατοικίες του Κατσαμπά.  

Το τηλεφώνημα, που έγινε συνάντηση
Όλα ξεκίνησαν στις 9 απόψε το βράδυ όταν ο διοικητής του Νοσοκομείου μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήριά του για το θάνατο του άτυχου αγοριού, αναγγέλλοντας και την κατεπείγουσα ΕΔΕ, που ανέθεσε σε πανεπιστημιακό γιατρό για τα ακριβή αίτια του θανάτου, θέλησε να επικοινωνήσει και τηλεφωνικά με τους χαροκαμένους γονείς του παιδιού.

Ο πιο ψύχραιμος στην οικογένεια αυτές τις ώρες και πατέρας Νίκος Κοσμαδάκης στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, αρχικά νόμισε ότι είχε να κάνει με γιατρό. Όταν ο διοικητής του Νοσοκομείου του ξεκαθάρισε ποιος είναι εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του, ο πατέρας το μόνο που κατόρθωσε να ψελλίσει ήταν: «Δε θέλουμε να κουκουλωθεί η υπόθεση, δε θέλουμε άλλοι γονείς να βρεθούν στη θέση μας».

Ο κ. Κοκκίνης του διευκρίνισε ότι για το συμβάν δεν μπορεί να πάρει θέση αν δεν ολοκληρωθεί η ΕΔΕ, η πόρτα, όμως, όπως είπε του γραφείου του είναι ανοιχτή για την οικογένεια Κοσμαδάκη από αύριο το πρωί.

Ο πατέρας του ζήτησε τότε να συναντηθούν απόψε στο σπίτι της χαροκαμένης οικογένειας και ο διοικητής του Νοσοκομείου αποδέχτηκε αμέσως την πρόσκληση.

Φτάνοντας ο διοικητής του Νοσοκομείου συνοδευόμενος από τον υποδιοικητή και πανεπιστημιακό γιατρό Γιώργο Κοντάκη στις 10 περίπου το βράδυ στο σπίτι της οικογένειας Κοσμαδάκη, αντίκρισε εικόνες συγκινητικές, καθώς απόψε όλη η συνοικία του Κατσαμπά ξενυχτά στο πλάι της οικογένειας.

Η κίνηση του διοικητή μόνο τυχαία που δεν είναι, καθώς η είδηση συγκλονίζει όχι μόνο την Κρήτη, αλλά όλη την Ελλάδα και ενδεχομένως αποτελεί προπομπό ραγδαίων εξελίξεων στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.neakriti.gr, η οικογένεια και ειδικότερα ο πατέρας και η μητέρα του άτυχου αγοριού περιέγραψαν λεπτό προς λεπτό και μέρα προς μέρα τη δική τους εκδοχή όλων των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατο του παιδιού τους.

Μάνα και πατέρας ήταν καταπέλτης για τις ευθύνες πρωτίστως του γιατρού που χειρούργησε το παιδί τους, για τον οποίο επανέλαβαν ότι προ της πρώτης επέμβασης ζήτησε και πήρε 100 ευρώ.

Σημείωσαν με έμφαση ότι στην αγωνία τους για την επιδείνωση της κατάστασης του παιδιού τους, ουσιαστικά έμεναν χωρίς ενημέρωση και περίπου αισθάνονταν ότι το ύφος τους από το γιατρό αντί για ενδιαφέρον για το σπλάχνο τους θεωρούνταν άκρως επιθετικό.

Οι γονείς σημείωσαν επίσης ότι μετά την εγχείρηση τη δεύτερη του Σαββάτου, την Κυριακή εμφανίστηκε όλο το τιμ της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, ακόμη και ο διευθυντής της, ενώ τις προηγούμενες ημέρες και παρότι το παιδί τους υπέφερε, κανείς δεν τους έδινε σημασία.

Ζήτησαν από τον διοικητή του Νοσοκομείου να μην αλλοιωθεί κανένα στοιχείο και η υπόθεση να λάμψη μέχρι τέλους. Ο διοικητής του Νοσοκομείου μέσα σε ένα έντονα φορτισμένο κλίμα τους γνωστοποίησε ότι δεν μπορεί να υπεισέλθει στην ουσία της υπόθεσης, δεσμεύτηκε, όμως, ότι αυτή θα φτάσει μέχρι το τέλος πολύ γρήγορα για να λάμψει όλη η αλήθεια σημειώνοντας ότι πρόθεσή του είναι αφενός μεν να μην "κουκουλωθεί" αφετέρου δε να αποδοθούν τα γεγονότα και οι ευθύνες στις πραγματικές τους διαστάσεις.  

Είπε μάλιστα στην οικογένεια ότι και ο ίδιος ως πατέρας είναι συγκλονισμένος από τον άδικο χαμό ενός βρέφους και η αποψινή του επίσκεψη πέρα από τη θεσμική του ιδιότητα έχει καθαρά σχέση με το ανθρώπινο στοιχείο, δηλώνοντας συντετριμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom