Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Η υφυπουργός αναθέτει, ο σύζυγος εισπράττει

Γι' αυτό ζητούσε η γυναίκα αρμοδιότητες;

Την προηγούμενη Κυριακή 26 Αυγούστου γράφαμε:Λεφτά με τη σέσουλα χαρίζει η κυρία Σκοπούλη με το που πήρε αρμοδιότητες;  και ρωτάγαμε:Θυμάστε την κυρία Φωτεινή Σκοπούλη,η οποία υφυπουργός ούσα γύρναγε στα κανάλια γιατί δεν είχε τι να κάνει στο Υπουργείο αφού δεν της είχαν δώσει αρμοδιότητες;

Δείτε το ιστορικό βίντεο:


Και σχολιάζαμε...
Ε!λοιπόν καλύτερα ήταν τότε!Αν πιστέψουμε το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος η κυρία με το που ανέλαβε αρμοδιότητες άρχισε να σκορπάει τα χρήματα του Ελληνικού λαού σαν να ήταν του μπαμπά της με απ' ευθείας αναθέσεις για υπηρεσίες που ήδη είχαν εξασφαλιστεί δωρεάν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας!!!!
Εδώ και τώρα ένας εισαγγελέας να βρει την άκρη και οι κύριοι Σαμαράς και Κουβέλης να δώσουν εξηγήσεις στο λαό για τα κατορθώματα της κυρίας.Αν πάλι η εφημερίδα τη συκοφαντεί ας προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη για να της επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
Ζείδωρον

Σήμερα το Πρώτο Θέμα επανέρχεται με πιο εμπεριστατομένο ρεπορτάζ και καταγγέλλει την κυρία Φωτεινή Σκοπούλη για απ' ευθείας ανάθεση 300 χιλιάδων ευρό σε φαρμακευτική εταιρεία που κατά σύμπτωση είναι χορηγός του καθηγητή συζύγου της!!!!!!
Βενιζελοκουβελοσαμαράδες να τη χαίρεστε αφού δεν ντρέπεστε!


Χορηγός του συζύγου της υφυπουργού Υγείας κυρίας Φωτεινής Σκοπούλη, καθηγητή κ. Χαράλαμπου Μουτσόπουλου, είναι τα τελευταία χρόνια η φαρμακευτική πολυεθνική Roche, η οποία του έχει διαθέσει τουλάχιστον 365.000 ευρώ για το ερευνητικό του έργο, ποσό υψηλό και πάντως πολλαπλάσιο από οποιαδήποτε χορηγία της εταιρείας σε άλλον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κυρία Σκοπούλη, πάλι, επιχειρεί τώρα να «χορηγήσει» τεράστια ποσά στη Roche για τον μοριακό έλεγχο του αίματος σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, και μάλιστα με απευθείας ανάθεση και μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία αμφιλεγόμενη, όπως καταγγέλλει η μία εταιρεία που φέρεται δήθεν να συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, όπως υποστήριξε η υφυπουργός σε δημόσια δήλωσή της!

Η στενή οικονομική σχέση του κ. Μουτσόπουλου δημιουργεί εύλογα ερωτήματα γιατί η σύζυγός του, που τοποθετήθηκε στην κυβέρνηση με πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς, επιμένει σε μια μη σύννομη διαδικασία, που τελικό σκοπό έχει την αναδιανομή των τεράστιων ποσών που δίνει κάθε χρόνο το κράτος για τον μοριακό έλεγχο του αίματος. Και μάλιστα γιατί να θέλει να «χαρίσει» ουσιαστικά στη Roche ένα αρχικό ποσό ύψους 300.000 ευρώ για ελέγχους, όταν το υπουργείο Υγείας, διά του υφυπουργού κ. Μάριου Σαλμά, εξασφάλισε, με κάθε επισημότητα και τυμπανοκρουσία, την υπηρεσία αυτή εντελώς δωρεάν για τη φετινή περίοδο!

Το «Θέμα» αποκαλύπτει σήμερα την παχυλή χορηγία από τη φαρμακευτική εταιρεία προς τον κ. Μουτσόπουλο, παρότι ο τελευταίος υπήρξε πρόεδρος του ΕΟΦ κατά το παρελθόν και κάθε λογικός άνθρωπος θα ήγειρε τουλάχιστον θέμα δεοντολογίας για τη σχέση αυτή. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του Πανεπιστημίου Αθηνών, η εταιρεία Roche χορηγεί τον κ. Μουτσόπουλο κάθε χρόνο από το 2006 με ένα σταθερά μεγάλο ποσό. Το 2006, λοιπόν, τον χορήγησε με 15.000 ευρώ, το 2007 με 60.000 ευρώ, το 2008 με 50.000 ευρώ, το 2009 με 140.000, ενώ για τις επόμενες δύο χρονιές τού έδωσε από 50.000 ευρώ για καθεμία.

Διαβάστε σχετικές μας αναρτήσεις για την κυρία Σκοπούλη:

Ο καυγάς, για το πάπλωμα των φαρμάκων γίνεται!!!

2 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

................

Ανώνυμος είπε...

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Μουτσόπουλος είναι ο μόνος που τα έβαλε με την οικογενειοκρατία στην ΙΑΤΡΙΚΗ και με τους ΦΑΚΕΛΑΚΗΔΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ... ΔΕΝ έχω άποψη, ΑΛΛΑ φαντάζομαι ότι και Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ επειδή ΤΩΡΑ ΕΙΔΙΚΑ είναι ΔΥΝΑΤΑ=ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ, τον τσακίζουν για αυτά που έχει πει και γράψει - ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ με αποδείξεις, όμως, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΑΚΗΔΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ...
ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ... ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ ΠΑΛΙ…