Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Euro 2012: Έφτασε η ώρα της κρίσης!


Η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει τρεις συνεχόμενες μεγάλες διοργανώσεις θέλει να γίνει η Ισπανία που αντιμετωπίζει την Ιταλία στo Κίεβο.
Οι κόποι όλου του καλοκαιριού, παίζονται πό στις 21:45 στο «Ολυμπιακό Στάδιο» του Κιέβου. Η Ισπανία σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί φτάνοντας στον τελικό με σχετικά δύσκολο τρόπο όμως.

Από την πλευρά της, η Ιταλία διέψευσε όλα τα προγνωστικά,
καθώς θεωρούταν αουτσάιντερ στο ξεκίνημα της διοργάνωσης. Παίζοντας όμως εκπληκτικό ποδόσφαιρο, ξεπέρασε τα εμπόδια των Αγγλία και Γερμανία και πλέον διεκδικεί το δεύτερό της Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά το 1968, έχοντας και έναν χαμένο τελικό (2000).

Η ομάδα του Βιθέντε ντελ Μπόσκε, θέλει να γίνει η πρώτη που θα καταφέρει να κατακτήσει τρεις συνεχόμενες μεγάλες διοργανώσεις, μετά το Euro 2008 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Η παράδοση, είναι καθαρά με το μέρος της «σκουάντρα ατζούρα» η οποία σε μεγάλη διοργάνωση απέναντι στην Ισπανία, έχει μόλις μία ήττα σε 11 αναμετρήσεις (η πρόκριση στα πέναλτι των Ισπανών στα ημιτελικά του Euro 2008 θεωρείται ισοπαλία). Στα άλλα παιχνίδια η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι έχει πέντε νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Μάλιστα, η μοναδική νίκη των «φούριας ρόχας», είχε έρθει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1920.

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Βιθέντε ντελ Μπόσκε, είναι στην ευχάριστη θέση να μην έχει προβλήματα να αντιμετωπίσει και αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Σε αυτή, θα βρίσκεται όπως όλα δείχνουν ο Σεσκ Φάμπρεγκας αντί του Φερνάντο Τόρες στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Τσέζαρε Πραντέλι από την πλευρά του, έχει ως αμφίβολη τη συμμετοχή του Ιγκνάσιο Αμπάτε, που αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση με τη Γερμανία, έχοντας όμως τις πιθανότητες με το μέρος του. Ο Ρικάρντο Μοντολίβο αναμένεται να μείνει στη θέση του οργανωτή αντί του Τιάγκο Μότα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom