Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Εντάξει μεσολάβησε ο υπουργός και τα ΜΑΤ "άνοιξαν" νύχτα την Ελληνική Χαλυβουργία!!!!!



Αργησε δυο μέρες αλλά "απέδωσε" η παρέμβαση του νέου υπουργού Εργασίας!!!!
Με εντολή του εισαγγελέα δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν και από τα ξημερώματα "άνοιξε" το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας μετά από 9 μήνες

Τεταμένο τώρα το κλίμα στο εργοστάσιο


Περίπου 50 άτομα που επιθυμούν να εργαστούν βρίσκονται εντός του εργοστασίου καταγγέλλοντας ότι δέχονται επιθέσεις από απεργούς.

Μετά από εντολή του εισαγγελέα οι δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν στις πέντε και μισή τα ξημερώματα “καταλαμβάνοντας” τον χώρο. Οι εργαζόμενοι που θέλησαν να πιάσουν δουλειά καταγγέλλουν ότι παρεμποδίστηκαν από απεργούς οι οποίοι μάλιστα, πάντα σύμφωνα με καταγγελίες, χειροδίκησαν εναντίον τους. Στο σημείο επικρατεί μεγάλη ένταση (κυρίως στην κεντρική είσοδο) με τους απεργούς να ζητούν την αποχώρηση της αστυνομίας.
Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί έξι προσαγωγές.

Παράλληλα μεγάλο είναι το μποτιλιάρισμα στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών - Κορίνθου από το Δαφνί μέχρι τη Χαλυβουργία Ελλάδος και στη λεωφόρο Σχιστού προς το Σκαραμαγκά.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι είχαν ξεκινήσει απεργία το Νοέμβριο του 2011, αρνούμενοι μείωση των αποδοχών τους και του ωραρίου τους. Αποτέλεσμα, η διοίκηση να προχωρήσει σε απολύσεις, η ανάκληση των οποίων αποτελούσε πάγιο αίτημα κατά την εννεάμηνη απεργία.
Το τελευταίο διάστημα, η διοίκηση απειλούσε να κλείσει τη μονάδα του Ασπροπύργου και να μεταφέρει την παραγωγή στη μονάδα του Βόλου.

Μετά από διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων η διοίκηση της Χαλουβργίας αποφάσισε να δώσει πίστωση χρόνου λίγων ημερών στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ώστε να υποβάλει τις προτάσεις της κυβέρνησης και να μην κλείσει το εργοστάσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom