Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Βούτες… σε άδειες τσέπες



Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη,  19 Ιουλίου,  με πρωτοσέλιδο τίτλο «Βούτες… σε άδειες τσέπες» και ρεπορτάζ για την τρόικα που διατάζει και τη συγκυβέρνηση που πετσοκόβει. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ξέχασαν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και μαζεύουν τα ρέστα του κόσμου, ο οποίος αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι φέτος θα κάνει βουτιές… στη μπανιέρα του. (Σελ. 3-5, 13-17) 
ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κουμουνδούρου έχουν βάλει στο στόχαστρο τη συγκυβέρνηση των τριών και υπογραμμίζουν ότι μετά τις αποκρατικοποιήσεις-ξεπούλημα αναμένουν οι εξεταστικές. (Σελ. 8,9) 

ΠΑΣΟΚ: Ο Βενιζέλος αναζητά λόγους (πολιτικής) ύπαρξης και επενδύει στην «αμετακίνητη» θέση περί επιμήκυνσης του προγράμματος. Το ερώτημα, βέβαια, είναι: Ποιος τον ακούει; (Σελ. 10,11)  
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Καρντάσηδες επιχειρηματίες έχουν ξαμολυθεί κι αγοράζουν μαρίνες και λιμάνια που ξεπουλιούνται από την κυβέρνηση των τριών. Την ίδια ώρα ακραίοι κύκλοι και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου υπενθυμίζουν την επικίνδυνη κατάσταση στις σχέσεις των δύο χωρών. (Σελ. 18-20)   
ΣΥΡΙΑ: Μάχες στη Δαμασκό και δολοφονικές επιθέσεις αυτοκτονίας στον πυρήνα του καθεστώτος. Ένας εμφύλιος πόλεμος δίχως όρια και χωρίς τέλος. (Σελ. 60) 
ΠΑΙΔΕΙΑ: Πως ένας μαθητής που γράφει μηδέν στα εννιά από τα δώδεκα μαθήματα προάγεται. Ή, με άλλα λόγια, η πολιτική επιλογή παραγωγής τούβλων. (Σελ. 54,55)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom