Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΤΑ ΝΕΑ Πάρου-Αντιπάρου


Πολιτιστική κληρονομιά στα αζήτητα
Η Πάρος κωφεύει, η Αντίπαρος το σκέφτεται

«Τα εκθέματα του ιστορικού και λαογραφικού μουσείου «Ανθέμιον» κάνουν αυτές τις μέρες το γύρο των νησιών, μη γνωρίζοντας κανείς που θα καταλήξουν».

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ
Προστασία των υγροτόπων της Πάρου

«Ο υπηρεσιακός υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γρηγόρης Τσάλτας, υπέγραψε λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 17/6/2012 το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία των μικρών νησιωτικών υγροτόπων».

Βλαχογιάννης για μαρίνα Νάουσας
«Η ευθύνη είναι του Δήμου»
«Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Πάρου το βράδυ της 27ης Ιουνίου με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη».

Ψίθυροι... Οι Ρώσοι στην Πάρο στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
«Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η μεγάλη οικογένεια στρατιωτικών που είχε υπό τις διαταγές της τα Ρωσικά στρατεύματα ήταν οι Χουλιαρώφ. Οι Χουλιαρώφ είχαν ως πολιτικό τους αντιπρόσωπο τον Ροκονιδώφ. Ο τελευταίος εκτός των μαχών που έδινε σε πολιτικό επίπεδο είχε να αντιμετωπίσει και τους ευρωκομουνιστές που δεν ήθελαν τον πατερούλη Στάλιν, αλλά λοξοκοίταζαν και σε δυνάμεις εκτός Σοβιετικής εξάρτησης. Ο πιο γνωστός αντιδραστικός ήταν ο Ισιγονόφσκι. Κατά πως λένε οι γραφές ο Ισιγονόφσκι είχε στήσει το αρχηγείο του στην Μάρπησσα».

Η δικτατορία της «καλλιτεχνικής» μετριότητας | Του Δ.Μ.Μ.
«Στην Πάρο βιώνουμε τη δικτατορία της «καλλιτεχνικής» μετριότητας. Η μετριότητα με τους εκπροσώπους της είναι παρούσα στην καθημερινότητά μας».

Επίσκεψη μαθητών στην Εκατονταπυλιανή
«Οι μαθητές της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς με τους δασκάλους τους, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος επισκέφθηκαν το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής».

Οδηγίες του Λιμεναρχείου Πάρου για το καλοκαίρι
«Το Λιμεναρχείο Πάρου δημοσιοποίησε ορισμένες χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές, για τη θερινή περίοδο, προκειμένου να συμβάλει στην καλύτερη πληροφόρηση λουομένων, κυβερνητών σκαφών αναψυχής, καθώς και σε υποβρύχιους αλιείς».

Φεστιβάλ «υπερηφάνειας» - ο σύγχρονος μύθος του Αισώπου | Της Μπ. Μπιζά
«Φαίνεται πως στη σύγχρονη Ελλάδα οι λέξεις έχουν χάσει την πραγματική τους σημασία και χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν το αντίθετο από αυτό που λένε, όπως συμβαίνει με τις λέξεις που χρησιμοποιούνται «κατ' ευφημισμόν»για να εξωραΐσουν το άσχημο ή το κακό».

Ο Δήμος Πάρου πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι... υπάρχει κρίση! | Του Χαρ. Μαλινδρέτου
«Θα ήταν καταστροφικό να θρηνήσουμε αυτοκτονίες δημοτών μας και στο νησί μας... Κι αν αυτό δεν ταιριάζει τους κεντρικούς πολιτικούς, πιστεύω ότι ήδη έχει περάσει από το μυαλό σου μια τέτοια απευκταία περίπτωση».

Βασιλική νίκη Παριανών
«Από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Διεθνή Αγώνα Κλασσικών Σκαφών και Παραδοσιακών Καϊκιών».

Υποχρεώσεις των φιλόζωων
«Σύμφωνα με το νέο νόμο για την υπεύθυνη εποπτεία των δεσποζόμενων ζώων προβλέπονται για τους ιδιοκτήτες σκύλων ορισμένες υποχρεώσεις».

Πανδαισία ποδοσφαίρου
Το 7ο Πανκυκλαδικό ΠΕΤΥΧΕ!

«Πολύ όμορφες στιγμές έζησαν εκατοντάδες θεατές που παρακολούθησαν στα γήπεδα της Πάρου το 7ο Πανκυκλαδικό τουρνουά ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 25 Ιουνίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom