Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Νέα σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων στη Συρία


Περισσότεροι από 200 άνθρωποι σφαγιάστηκαν στην επαναστατημένη περιοχή Χάμα, στη Συρία σε χωριό που δέχτηκε βομβαρδισμό από επιθετικά ελικόπτερα και άρματα μάχης και στη συνέχεια εισέβαλαν πολιτοφύλακες, οι οποίοι και αποτελείωσαν ότι είχε μείνει όρθιο από τον βομβαρδισμός Αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, θα πρόκειται για τη χειρότερη σφαγή στους 16 μήνες των συγκρούσεων, όπου οι αντάρτες μάχονται για να ανατρέψουν το καθεστώς του προέδρου Άσαντ.

Η επαναστατική Ηγεσία του Συμβουλίου της Χάμα, ανέφερε στο Reuters ότι οι Σουνίτες μουσουλμάνοι του χωριού Ταραμσέχ, δέχθηκαν επίθεση βαρέων όπλων πριν οι φιλοκυβερνητικές ομάδες των Αλαουιτών, εισέλθουν στο χωριό και σκοτώσουν έναν προς έναν τους κατοίκους.
Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι, τρία μέλη των σωμάτων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε μάχες στο Ταραμσέχ και κατηγόρησε τις «οπλισμένες τρομοκρατικές ομάδες» ότι έσφαξαν κόσμο. Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης από το Ταραμσέχ λεν ότι διαθέτουν ονόματα νεκρών ανδρών, γυναικών και παιδιών από αμέτρητες οικογένειες, πολλοί εκ των οποίων σκοτώθηκαν προσπαθώντας να ξεφύγουν.
Οι αναφορές πολύ δύσκολα επιβεβαιώνονται από ανεξάρτητες πηγές, καθώς οι αρχές στη Συρία περιορίζουν σοβαρά την πρόσβαση των ανεξάρτητων δημοσιογράφων. Να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιούνιο 78 άνθρωποι πυροβολήθηκαν ή σφαγιάστηκαν ή κάηκαν ζωντανοί στο αλ-Μαζράατ, ένα μικρό χωριό σουνιτών, από μαχητές της σέκτας των Αλαουιτών ενώ τον Μάιο 108 άνδρες, γυναίκες και παιδιά σφαγιάστηκαν στην πόλη Χούλα.
Η Ρωσία καλεί τον Άναν να εργαστεί περισσότερο με τη συριακή αντιπολίτευση
Στο μεταξύ, η Ρωσία θέλει τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Κόφι Άναν να εργαστεί πιο δραστήρια με τη συριακή αντιπολίτευση και θα τον καλέσει να το πράξει στη διάρκεια επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στη Μόσχα, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ.
Ο Άναν αναμένεται ότι θα μεταβεί στη Μόσχα μέσα στις επόμενες ημέρες αν και δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες της επίσκεψής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom