Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Η συνταξιούχος κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη διορίστηκε και πάλι στο γραφείο του Γιωργάκη στη Βουλή


Εκείνο που δεν γράφουν όσοι αναφέρονται στο νέο διορισμό της είναι ότι η κυρία Βάρτζελη είναι συνταξιούχος από το Νοέμβριο του 2011,δηλαδή και την προηγούμενη φορά (το Φλεβάρη του 2012) που ξαναδιορίστηκε στη Βουλή δίπλα στο ΓΑΠ ήταν ήδη συνταξιούχος!Γιατί ρε Γιωργάκη αφού δικαιούσαι έναν υπάλληλο δεν δίνεις ψωμάκι σ' έναν άνεργο;Δεν μπορεί όλοι οι ΠΑΣΟΚτζήδες να είναι ανίκανοι!

Γράφει ο Βηματοδότης για το αυτοκολλητάκι του Γιωργάκη!
Τελικά, ίσως και να πρόκειται για το αχώριστο δίδυμο στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας. Πρώην πρωθυπουργός φαίνεται πως δεν μπορεί να κάνει δίχως συγκεκριμένη συνεργάτιδά του, η οποία τον ακολουθεί σε «κενές οργανικές θέσεις», όπου αυτός πηγαίνει. Όταν ήταν πρωθυπουργός ήταν στο γραφείο του. Όταν αποχώρησε, συνέχισε να είναι στο γραφείο του. Σήμερα πoυ είναι απλός βουλευτής, αλλά διατηρεί γραφείο στη Βουλή, είναι και πάλι στο γραφείο του. Για την ακρίβεια διορίστηκε με βάση το ΦΕΚ της 28ης Ιουνίου 2012. Για όσους δεν κατάλαβαν, μιλώ για τον κ. Γ. Παπανδρέου και την κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη, η οποία πλέον θα υποδέχεται τους επισκέπτες και συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού χωρίς τα άγχη του παρελθόντος

Αυτή είναι η Ρεγγίνα Βάρτζελη του Γιώργου
11 Σεπτεμβρίου 2010 στα ΝΕΑ

Η κυρία δεν είναι «ο Αντώνης Λιβάνης του Γιώργου», ούτε «η Αγγέλα Κοκόλα του Γιώργου» _ όπως λένε πολλοί. Είναι η Ρεγγίνα Βάρτζελη του Γιώργου. Με άλλα λόγια, κινείται δίπλα στον Πρωθυπουργό µε εντελώς
προσωπικό ύφος. Για την ακρίβεια, ανήκει σε άλλη σχολή που έχει ως µότο: «ούτε τη γωνία επιδιώκουµε, ούτε την πλατεία αποφεύγουµε». Δηλαδή δεν είναι πρόσωπο του παρασκηνίου , αντίθετα κινείται στο φως.

Κανείς άλλος στην οµάδα που υποστηρίζει τον Παπανδρέου δεν είναι σε θέση να διεκπεραιώσει όπως αυτή µια εσωτερική εκκρεµότητα χωρίς να πάρει είδηση κανείς τίποτε. Από τότε που έγινε η πρώτη γυναίκα διευθύντρια Κοινοβουλευτικής Οµάδας κόµµατος εξουσίας, έβαλε σε τάξη δυο διαδοχικές κοινοβουλευτικές οµάδες του ΠΑΣΟΚ χωρίς να υπάρξει η παραµικρή ενόχληση στους βουλευτές.

Αποστρέφεται τους καβγάδες και τους υψηλούς τόνους, τους ακούει µε υποµονή εξοµολογητή και αυτό τους γοητεύει. Ταυτόχρονα τους αντιµετωπίζει σαν τον «κόουτς» στο µπάσκετ που ενθαρρύνει τον παίκτη να µπει στο γήπεδο και να σουτάρει ελεύθερα για τρίποντο, αλλά τον αποσύρει όταν πλησιάζει στα πέντε φάουλ για να µην καεί και βγει από το παιχνίδι. Η ικανότητά της στον χειρισµό ανθρώπινων σχέσεων µε πολιτικό τρόπο αναγνωρίζεται από όλους – ιδίως από τους κατεψυγµένους του µαγαζιού.

Η Βάρτζελη είναι µια γυναίκα µε µεγάλο... µέλλον πίσω της, σε ό,τι αφορά τον τρόπο που δοµήθηκε το νεοπαπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ. Κοντεύει να συµπληρωθεί ένα τέταρτο του αιώνα από τότε που εντάχθηκε στο ισχνό επιτελείο του τότε υφυπουργού Νέας Γενιάς. Απόφοιτη της Νοµικής, είχε εργαστεί δικηγόρος στο Μετοχικό Ταµείο Στρατού και την ηξερε από τις κοµµατικές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ και τη Λαϊκή Επιµόρφωση. Είχε καλή φήµη ως ανώτερη υπάλληλος και ο Παπανδρέου από τότε έδινε µεγάλη σηµασία στα βιογραφικά. Εξελίχθηκε στο υπ’ αριθµόν ένα πρόσωπο εµπιστοσύνης του µε διάρκεια. Κάνεις άλλος στο ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκεται για τόσο µεγάλο διάστηµα δίπλα στον Πρωθυπουργό. Αλλά ταυτόχρονα κατάλαβε εξ αρχής ότι ο Γιώργος είναι σαν τη φωτιά. Πολύ κοντά καίγεσαι, πολύ µακριά κρυώνεις. Ετσι όσο ο ίδιος την «εντοίχιζε» στο πολιτικό «σταφ» τόσο η ίδια έµενε έξω από τον κύκλο των κοινωνικών συναναστροφών του. Δεν τον κάλεσε ποτέ στο σπίτι της και δεν της έκανε ποτέ το τραπέζι.

Η σχέση µε τον πρόεδρο
Είναι όµως ίσως το µόνο πρόσωπο στον κύκλο των συνεργατών του στο οποίο δεν διστάζει να εκδηλώσει την προσωπική χαρά ή τη λύπη του χωρίς ενδοιασµούς για το προφίλ του. Οπως και η ίδια, δεν διστάζει να του µιλήσει µε ειλικρίνεια και καµιά φορά µε αυστηρότητα. Ενα αξιόπιστο «λούκι» που προσπαθεί να δίνει πάντα στον Παπανδρέου ακριβή εικόνα για ό,τι συµβαίνει «εκεί έξω» και να τον κρατάει σε επαφή µε την πραγµατικότητα. Το δραµατικό βράδυ της εκλογικής ήττας του 2007 του είπε µόνο _ στον πληθυντικό όπως του µιλάει πάντα: «Να κάνετε ό,τι δεν θα σας κάνει να µετανιώσετε αργότερα».«Ως Παπανδρέου» συµπλήρωσε.

Κυκλοφορεί ότι αν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο Λουδοβίκος ΙΔ’ οι τρεις Σωµατοφύλακες µπορεί να άλλαζαν συνεχώς ονόµατα, αλλά ο Ντ’ Αρτανιάν θα ήταν πάντα η Ρεγγίνα. Χρόνια τώρα κόσµος µπαίνει και κόσµος βγαίνει στο περιβάλλον Παπανδρέου, αλλά η ίδια βρίσκεται εκεί, σταθερά στην κορυφή της επετηρίδας, παρ’ ότι υπήρξαν φάσεις που οι σχέσεις τους κινήθηκαν σε θερµοκρασίες κάτω από το µηδέν. Σήµερα είναι η παλαιότερη συνεργάτις του, µετά την αποχώρηση του Πέτρου Συναδινού και ορισµένων άλλων. Μία µόνο φορά αποµακρύνθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και το µετάνιωσε και η ίδια και ο Παπανδρέου. Στο ΠΑΣΟΚ η Βάρτζελη είναι σαν µια παλιά διαφήµιση του τσιγάρου άσος φίλτρο: έχει παντού µόνο φίλους. Ειδικότερα σε ένα σύστηµα µε απίθανους προσωπικούς ανταγωνισµούς σαν αυτό που περιβάλλει τον Γιώργο, γίνεται δεκτή σαν φυσική προέκταση της παρουσίας του. Ετσι την εκλαµβάνει και ο Πρωθυπουργός. Εµπειρη, οξυδερκής, µε πολιτική κρίση, εχέµυθη, αγοράζει και δεν πουλάει και έχει βιωµατική προσήλωση στο Κίνηµα και στους Παπανδρέου, από τον καιρό που έτρεχε στις φοιτητικές διαδηλώσεις για το «1-1-4» και στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Γέρου.

Είναι πρόσωπο µε ισχυρή βούληση και µεγάλες αντοχές. Το απέδειξε όταν έχασε πριν από πολλά χρόνια τον µονάκριβο γιο της. Οχι απλώς στάθηκε στα πόδια της, αλλά σήµερα µεγαλώνει µια κόρη που στα έντεκα µόλις χρόνια της τη συναγωνίζεται σε ευστροφία. Την κρατάει µακριά από τη δουλειά της, όπως µακριά µένει και ο σύζυγός της, ο οδοντίατρος Νίκος Βάρτζελης, ιδρυτικό µέλος του ΠΑΣΟΚ.

Πάντα µε ταξί
Κατά κάποιον τρόπο µένει και η ίδια µακριά από τις απολαβές της εξουσίας. Ως διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Οµάδας πηγαινοερχόταν µε ταξί – καθώς δεν οδηγεί ούτε ποδήλατο – και ιδίοις εξόδοις. Χρειάστηκε να επιµείνει ο Χρήστος Παπουτσής, ως γραµµατέας της Κ.Ο., για να δεχτεί να της στέλνουν κάθε πρωί στην Ηλιούπολη, όπου µένει, ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο για να µην καθυστερεί στις πρωινές συσκέψεις.

Οι σηµειολόγοι του ΠΑΣΟΚ παρατηρούν ότι ο Παπανδρέου µετακινεί τη Ρεγγίνα κάθε φορά εκεί που έχει ο ίδιος συγκεντρωµένο το ενδιαφέρον του.

Οταν ήθελε να οργανώσει το γραφείο του την εγκατέστησε στη Χαριλάου Τρικούπη. Οταν έπρεπε να συµµαζέψει το κοινοβουλευτικό ΠΑΣΟΚ, την έστειλε στη Βουλή. Τώρα που θέλει ένα Γραφείο Πρωθυπουργού που να δουλεύει µε πολιτικά αντανακλαστικά, τη βάζει στο κεντρικό σαλόνι, αν και η ίδια θα κρατήσει το γραφειάκι που έχει στην Κοινοβουλευτική Οµάδα. Οτι θα δουλέψει για το Μέγαρο Μαξίµου, είναι κάτι που της το έλεγαν για αστείο οι φίλοι της τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα που έγινε δεν είναι καθόλου αστείο. Για την ακρίβεια, είναι ένα στοίχηµα που θα βάλει σε ισχυρή δοκιµασία ακόµη και µια τόσο ανθεκτική γυναίκα. Αν θα το κερδίσει θα είναι γιατί µπορεί να λειτουργεί σαν προσωπάρχης και ταυτόχρονα να µπαινοβγαίνει από τη σκάλα υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom