Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Με ποιά κριτήρια επιλέγονται οι αθλητικοί δικαστές;


Θα πρέπει να αναγνωριστεί στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο, ότι δεν είναι φερέφωνο της κυβέρνησης, αλλά έχει και ο ίδιος άποψη και την εκφράζει και μάλιστα απερίφραστα.
Σε συνέντευξή του Real Fm, σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν είναι ικανοποιημένος με την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ, που κράτησε στη Super League τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε:
"Υπάρχει κανένας έλληνας πολίτης που να είναι ικανοποιημένος με τις αποφάσεις; Οι έλληνες πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, αν εξαιρέσει κανείς τους αθλητικούς δικαστές και ορισμένους παράγοντες που δεν πρέπει να είναι πάνω από 200 σε όλη τη χώρα, όλοι οι υπόλοιποι έλληνες θεωρούν ότι οι αποφάσεις αυτές είναι εξαιρετικά απαράδεκτες. Και αυτό είναι και η δική μου άποψη".
Ο υπουργός με την τοποθέτησή του ευθυγραμμίστηκε πλήρως, με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, που απαιτεί πλήρη κάθαρση και τιμωρία των «νονών» που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο.
Είναι κοινή συνείδηση ότι η απόφαση αυτή είναι προκλητική και σκανδαλώδης.
Επειδή όμως στα μέλη του δευτεροβάθμιου οργάνου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, συμμετέχουν και δικαστές, γεννάται ευλόγως το ερώτημα: Με ποιά κριτήρια επιλέγονται αυτοί οι δικαστές; Στη δικαστική τους διαδρομή έχουν διακριθεί ως αδέκαστοι, επαρκείς και μη ενδοτικοί σε επεμβάσεις; Στοιχεία που πρέπει να διαθέτουν για να επιβάλουν το νόμο σε ένα χώρο όπου βασιλεύει η παρανομία. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ είναι επιχειρηματίες και η επιχειρηματική και δικαστική διαπλοκή, δεν είναι κάτι καινούργιο στη χώρα μας.
http://www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom