Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Στη Γαλλία συνελήφθη εργοδότης που απασχολούσε παράνομα αλλοδαπούς! -Λέτε να συμβαίνει και στην Ελλάδα;


H είδηση έρχεται από τη Γαλλία και μιλάει για έναν εργοδότη,ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την παράνομη απασχόληση 200 Πολωνών στον τρύγο στην περιοχή της Καμπανίας (στην ανατολική Γαλλία) και ήδη κρατείται από την τοπική αστυνομία, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της στο Σαλόν-ον-Σαμπανιέ.

Η ανάκριση για την υπόθεση αυτή ξεκίνησε από πέρυσι τον Σεπτέμβριο και προέκυψε ότι ο εργοδότης, που έχει προφυλακιστεί, ηγείτο μίας "εταιρείας, που μίσθωνε ομαδικά αλλοδαπούς εργαζόμενους".

Προέκυψε, επίσης, ότι "οι εν λόγω πολωνοί εργαζόμενοι δεν είχαν συμπληρώσει ενώπιον των γαλλικών αρχών κανένα από τα έγγραφα, που ο νόμος προβλέπει σχετικώς".

Ο εργοδότης αναμένεται να παραπεμφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία, καθώς οι χωροφύλακες επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο για να κάνουν αυτοψία  και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι την παραβίαση του εργατικού νόμου κατά τον φετινό τρύγο.

Εμείς απλά θέλουμε να ρωτήσουμε αν γνωρίζει κανένας αρμόδιος είτε του Υπουργείου Εργασίας,είτε των κατά τόπους Επιθεωρήσεων Εργασίας αν δεν συμβαίνει κάτι παρόμοιο και στην Ελλάδα;

Εχει γίνει ποτέ καμία έφοδος ειδικά στις βιομηχανικές ζώνες των μεγαλουπόλεων αλλά και οπουδήποτε απασχολούνται εργαζόμενοι σε στεγασμένους ή και υπαίθριους χώρους;

Με λίγα λόγια τι έκταση έχει η μαύρη κι ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα;
Υπάρχουν ναι ή όχι  νόμιμες εταιρείες που νοικιάζουν αλλοδαπούς εργαζόμενους που βρίσκονται παράνομα στη χώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom