Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Πολιτική κόντρα προκάλεσε η συνέντευξη Παπανδρέου στη Realnews


Το «φρένο» στις πρόωρες εκλογές και η προσωπική επίθεση εναντίον του Α.Σαμαρά από τον πρωθυπουργό με συνέντευξη του στη Realnews προκάλεσαν νέα αντιπαράθεση με τη ΝΔ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι «είμαστε μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και θα τιμήσουμε στο έπακρο την εντολή που μας έδωσαν οι Έλληνες πολίτες. Οι πολίτες θέλουν να δουν αλλαγές, όχι εκλογές».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης χαρακτήρισε την φράση αυτή του πρωθυπουργού ως «πυροτέχνημα». «Τέτοια παιδαριώδη πυροτεχνήματα δεν μπορούν να κρύψουν τη γύμνια μιας κυβέρνησης, της οποίας ακόμα και οι ίδιοι της οι βουλευτές (όπως έκανε ο κ. Γρηγοράκος) ζητούν εκλογές. Ακριβώς γιατί και εκείνοι βλέπουν το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε τη χώρα ο κ. Παπανδρέου».

Με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του ΛΑ.ΟΣ. , Κωστής Αϊβαλιώτης αναφέρθηκε στη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών και επανέλαβε την ανάγκη συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης. «Κάποιοι θέλουν να κάνουν ''ευθανασία'' στην Ελλάδα και κάποιοι άλλοι επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους τον ρόλο που έχουν τα ''κοράκια''... Σε πείσμα της επικρατούσας αλλοφροσύνης στον πολιτικό κόσμο, ο ΛΑ.Ο.Σ. επιμένει στην ανάγκη κυβέρνησης οικουμενικής ευθύνης» ανέφερε ο Κωστής Αϊβαλιώτης.

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στη Realnews εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά για τη στάση του απέναντι στη συναίνεση αλλά και στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. «Ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να καθίσει στις κερκίδες και να πετάει φωτοβολίδες».

Ο κ. Παπανδρέου έθεσε μία σειρά από ερωτήματα, καλώντας τη ΝΔ να αποφασίσει εάν θέλει να παραμείνει η χώρα μας στην Ευρώπη. «Θέλουν να μείνουμε στο ευρώ ή όχι; Πιστεύουν ότι μας συμφέρει να είμαστε στον πυρήνα της Ευρώπης για εθνικούς, αμυντικούς και οικονομικούς λόγους ή όχι; Η συμπεριφορά τους μας παραπέμπει στο "όχι"».

Κωμικοτραγικά χαρακτήρισε η ΝΔ τα ερωτήματα που έθεσε ο πρωθυπουργός. «Δεν ξέρουμε αν για τη χώρα και τον ίδιο, είναι κωμικό ή τραγικό, να αναρωτιέται αν η ΝΔ είναι υπέρ της Ευρώπης ή όχι».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει θέμα εξόδου της χώρας μας από το ευρώ και ότι οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών είναι εγγυημένες.

Τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου και δήλωσε πως στο ΠΑΣΟΚ δεν δίνονται «δαχτυλίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom