Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Επείγουσα έκκληση από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα


Στο «κόκκινο» η κατάσταση στη Σομαλία

Επείγουσα έκκληση για βοήθεια στη Σομαλία, απευθύνουν οι Γιατροί χωρίς σύνορα. Και χιλιάδες ακόμη απειλούνται από τη μεγαλύτερη κρίση υποσιτισμού των τελευταίων δεκαετιών.

Τον τελευταίο χρόνο, το ανατολικό Κέρας της Αφρικής έχει βιώσει δυο συνεχόμενες περιόδους λειψυδρίας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει μία από τις χειρότερες ξηρασίες των τελευταίων δεκαετιών. Τις επιπτώσεις της ξηρασίας έχουν επιδεινώσει η αύξηση των τιμών των δημητριακών, η αυξημένη θνησιμότητα των ζώων, οι συγκρούσεις και η περιορισμένη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας με αποτέλεσμα περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια άνθρωποι να κινδυνεύουν από υποσιτισμό.

Μεγάλα τμήματα της Σομαλίας έχουν καταστραφεί από τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται για πάνω από 20 χρόνια, και οι εκτοπισμένοι φτάνουν με δυσκολία στις λίγες περιοχές όπου παρατείνεται η επισιτιστική βοήθεια και η υγειονομική περίθαλψη.

Μπροστά σε αυτήν την τραγική κατάσταση, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα απευθύνουν σε όλους μας έκκληση υποστήριξης.
Οι ίδιοι δεν φεύγουν λεπτό από το πλευρό αυτών των ανθρώπων και έχουν περιθάλψει πάνω από 30.000 παιδιά.
Παράλληλα, έχουν στείλει κατεπειγόντως πάνω από 65 τόνους θεραπευτικής τροφής και 15 τόνους ιατροφαρμακευτικού υλικού. Οι ομάδες τους που βρίσκονταν στην Ανατολική Αφρική εδώ και χρόνια ενισχύθηκαν με επιπλέον προσωπικό για να αντιμετωπίσουν αυτό το επείγον.

Η ξηρασία, οι εμφύλιες συγκρούσεις και η εκτόξευση των τιμών των τροφίμων έχουν οδηγήσει πάνω από 3.700.000 ανθρώπους στη Σομαλία στα πρόθυρα υποσιτισμού.

Αυτή τη στιγμή οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα περιθάλπουν περισσότερα πάνω από 38.000 παιδιά, εγκύους και μητέρες σε μονάδες και κέντρα θεραπευτικής επισιτιστικής φροντίδας στην Αιθιοπία, την Κένυα και τη Σομαλία.


www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom