Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Νύχτα τρόμου σε Αττική,Αιτωλοακαρνανία και Εβρο - Ποιοι προσπαθούν να στήσουν σκηνικό 2007;

- Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πάρνηθα, έσβησε η φωτιά στη Γλυφάδα
- Υποψίες για εμπρησμό
- Η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα ξέσπασε τα μεσάνυχτα
- Απειλήθηκαν σπίτια, μια ηλικιωμένη στο νοσοκομείο
- Φωτιά και στην Ηλιούπολη, στα σύνορα με την Αργυρούπολη
- Υπό έλεγχο στα Νέα Λιόσια
- Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Μεσολόγγι και Έβρος
- Ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός, έρχεται σήμερα βοήθεια από Ισπανία και Γαλλία
- Δείτε που υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 04:30 τα ξημερώματα στην Πάρνηθα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα βρίσκονται επί τόπου και δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά. Οι ισχυροί άνεμοι, όμως, κάνουν δύσκολο το έργο τους.

Νύχτα τρόμου έζησαν και οι κάτοικοι της Άνω Γλυφάδας καθώς στις 23:55 το βράδυ της Πέμπτης, από άγνωστη αιτία, ξέσπασε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση, στην οδό Πορταριάς και σύντομα εξαπλώθηκε στις οδούς Σαλαμίνας, Σερρών και Αρετής και εξαιτίας των ανέμων γρήγορα επεκτάθηκε! 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα έσπευσαν και τα ξημερώματα την έθεσαν υπό έλεγχο.

Η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών και από την Αιξωνή της Γλυφάδας έφτασε μέχρι και το Πανόραμα Βούλας. Δυο σπίτια, το ένα χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη ενώ το άλλο ήταν υπό κατασκευή, κάηκαν, ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας με αναπνευστικά προβλήματα. Άγνωστο παραμένει πως ξεκίνησε η φωτιά, που τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 06:00. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή για παν ενδεχόμενο.

Πυρκαγιά και σε δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή των Άνω Λιοσίων, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στι; 08:00. Στη μάχη για την κατάσβεση έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Φωτιά ξέσπασε και στην Ηλιούπολη, με τους ανέμους να στρέφουν τη φωτιά στα σύνορα με την Αργυρούπολη!

Την ίδια ώρα, πύρινα μέτωπα κατακαίουν όλη τη χώρα. Συνολικά, μέχρι στιγμής, βρίσκονται σε εξέλιξη πέντε πύρινα μέτωπα, με τα πιο σοβαρά στον Έβρο, την Αμφιλογία και τις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Έβρος και το Μεσολόγγι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ σήμερα αναμένεται να έρθουν και τέσσερα καναντέρ από Γαλλία και Ισπανία για να βοηθήσουν στη μάχη της κατάσβεσης, μιας και ήδη έχει ενεργοποιηθεί ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας.
NEWSIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται ενισχύσεις από Γαλλία και Ισπανία για την κατάσβεση των πυρκαγιών!
Που υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή  

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε Έβρο και Μεσολόγγι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom