Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής

Τώρα που παραγράφηκαν σχεδόν όλα τα αδικήματα των προηγούμενων Κυβερνήσεων τους έπιασε ο πόνος!!!

Αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου να μην διευκολύνεται «η ατιμωρησία των πολιτικών προσώπων, ειδικά υπουργών ή πρώην υπουργών», ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Στην επιστολή τους, που κοινοποιήθηκε και στον γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Έξαρχο, οι 12 βουλευτές ζητούν την κατάργηση της μυστικότητας των ψηφοφοριών που κρίνουν την παραπομπή των πολιτικών προσώπων στη Δικαιοσύνη για αδικήματα υπουργικής ευθύνης, καθώς και την θέσπιση μεγίστου χρονικού ορίου ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών.

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κ.κ. Οικονόμου, Βουδούρης, Γιαννακοπούλου, Κεφαλίδου, Παρασύρης, Βούγιας, Αμοιρίδης, Κατσούρας, Μιχελογιαννάκης, Καρανίκας, Θεοχάρη και Γιοματζίδης.

Η παρέμβαση αυτή γίνεται εν όψει της νέας απόπειρας της κυβερνητικής πλειοψηφίας να παραπέμψει σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής τους πρώην υπουργούς της ΝΔ κκ. Γ.Αλογοσκούφη και Χρ.Μαρκογιαννάκη για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών τους στην υπόθεση της Siemens, πρόταση που συζητείται την Πέμπτη στην Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για παραπομπή των εν λόγω πολιτικών προσώπων στο προβλεπόμενο τριμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο (προηγείται της παραπομπής σε προανακριτική) δεν υπερψηφίστηκε καθώς καταγράφηκαν διαρροές από την πτέρυγα της πλειοψηφίας.

Έτσι τώρα, εν όψει της νέας ψηφοφορίας για τυχόν παραπομπή τους σε προανακριτική, οι υπογράφοντες βουλευτές επιχειρούν με τον τρόπο αυτό να διαχωρίσουν την θέση τους από συναδέλφους τους του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ενδεχομένως να μην υπερψηφίσουν και αυτή την φορά την κομματική πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom