Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη επιχείρηση εγκατάλειψης φλεγόμενου πλοίου στα ανοιχτά της Ρόδου


Στο λιμάνι της Ρόδου μεταφέρονται αυτή την ώρα 20 από τους 32 επιβαίνοντες του φλεγόμενου οχηματαγωγού πλοίου «med star», με σημαία Κύπρου, στο οποίο ξέσπασε φωτιά το απόγευμα στα ανοιχτά του νησιού.

Ταυτόχρονα, προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς του πλοίου που πλέει δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου, καταβάλλουν τα υπόλοιπα 12 μέλη του πληρώματος, αλλά και δυνάμεις από παραπλέοντα πλοία που κατέφθασαν στο σημείο.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο καταφθάνουν και δύο ρυμουλκά, ενώ βρίσκεται ήδη πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο super puma.

Εκτός από το πλήρωμα, στο «med star» επέβαιναν και δύο οδηγοί φορτηγών. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσο οχήματα μεταφέρει το οχηματαγωγό πλοίο.

Στο φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο «med star» σημαίας Κύπρου εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία σε μία από τις κύριες μηχανές νωρίτερα, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει με 30 άτομα πλήρωμα και δύο οδηγούς από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη φορτωμένο με φορτηγά οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: