Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Φονική κατολίσθηση στη Γουατεμάλα - 26 νεκροί, 600 αγνοούμενοι! - Συγκλονιστικές φωτογραφίες


Ο απολογισμός των νεκρών από την κατολίσθηση η οποία έπληξε ένα προάστιο της πρωτεύουσας της Γουατεμάλας το βράδυ της Πέμπτης αυξήθηκε σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους, ανέφερε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Οι φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters αποτυπώνουν το δράμα των πληγέντων.

Νωρίτερα, οι αρχές της Γουατεμάλας ανέφεραν πως σχεδόν 600 άνθρωποι αγνοούνται μετά την καταστροφή, η οποία προκλήθηκε από σφοδρές βροχοπτώσεις που διήρκεσαν μέρες. 

Η κατολίσθηση έπληξε τουλάχιστον 125 σπίτια κοντά στην πρωτεύουσα της Γουατεμάλας ενώ εκατοντάδες μέλη σωστικών συνεργείων συνέχιζαν να σκάβουν και να απομακρύνουν όγκους λάσπης και βράχια σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να βρουν επιζώντες.
Η σφοδρή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών είχε αποτέλεσμα ένας χείμαρρος λάσπης και βράχων να θάψει δεκάδες σπίτια στην Σάντα Καταρίνα Πινούλα, νότια και δυτικά της πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με τον Νταβίντ ντε Λεόν, εκπρόσωπο της εθνικής υπηρεσίας συντονισμού των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (CONRED), από την κατολίσθηση έχουν καταγραφεί επίσης τουλάχιστον 32 τραυματισμοί, αριθμός συνεχώς αυξανόμενος.
Ο Νταβίντ ντε Λεόν είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αρχές είχαν συστήσει πέρυσι στις δημοτικές αρχές να μεταφερθούν αλλού προληπτικά κάτοικοι περιοχών που θεωρούνταν ευάλωτες, διότι από την περιοχή όπου ζούσαν διέρχεται ένα ρέμα.
Σύμφωνα με τις αρχές της Γουατεμάλας την περίοδο των βροχών του 2014 είχαν καταμετρηθεί 29 νεκροί, δύο αγνοούμενοι, 25 τραυματίες, είχαν πληγεί συνολικά 655.000 άνθρωποι και είχαν υποστεί ζημιές 9.000 σπίτια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτό: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom