Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Μήπως πρέπει να λογοδοτήσουν οι προηγούμενοι υπουργοί αφού είναι άκυρες οι μετεγγραφές; - Υπουργός Παιδείας: Καλώ τα ΑΕΙ να μην εφαρμόσουν την απόφαση


Μετά το Πάσχα θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο και για τις μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Α. Μπαλτάς.,μιλώντας σήμερα το πρωί στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο.

Δήλωσε δε ότι απευθύνει έκκληση στα πανεπιστήμια να μην ακολουθήσουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και όπως είπε θα δούμε τι θα γίνει με τα παιδιά που είναι στον αέρα.

Επίσης δήλωσε ότι η απόφαση,αν και δημιουργεί δεδικασμένο, δεν είναι υποχρεωτική για όλες τις σχολές παρά μόνο για τις δύο που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του νόμου των μετεγγραφών!

Πρόσθεσε δε ότι θα δούμε αν υπάρχει περιθώριο για κάποια νομοθετική παρέμβαση και παραδέχθηκε ότι η ζωή όλων είναι στον αέρα. «Είναι ένα χάος το οποίο παραλαμβάνουμε στο μέσον της χρονιάς», είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ετοίμαζε ήδη μια νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα μετεγγραφών μόνο για ειδικές περιπτώσεις.

Τα κριτήρια όπως είπε θα είναι πολύ αυστηρά και μετεγγραφές θα γίνονται εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Με την χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας,που μπαίνει πλαφόν στις μετεγγραφές φοιτητών 10% για κάθε ακαδημαϊκό έτος,δημιουργείται ένα απίστευτο χάος που καλούνται να το πληρώσουν οι φοιτητές και φυσικά οι γονείς τους..

Εμείς,που όπως έχουμε γράψει πολλές φορές δεν κατέχουμε τα νομικά,πιστεύουμε όμως πως διαθέτουμε κοινό νου ρωτάμε:Μήπως πρέπει να λογοδοτήσουν οι προηγούμενοι υπουργοί Παιδείας (Λοβέρδος & Αρβανιτόπουλος);

Εχει πια γίνει εθιμικό δίκαιο στην Ελλάδα κάθε νέος υπουργός Παιδείας,που δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του,ούτε την Παιδεία,να της αλλάζει τα φώτα μ' ένα ή περισσότερα νομοσχέδια.

Άλλοτε απλά για να μείνει στην ιστορία κι άλλοτε για μερικά ψηφαλάκια....

Και πολύ σωστά έρχεται η Δικαιοσύνη κι ακυρώνει τα υπουργικά φιρμάνια.Δυστυχώς όμως αυτή η ακύρωση δημιουργεί ένα μπάχαλο στα ΑΕΙ και επιπλέον νέα έξοδα στον οικογενειακό προϋπολογισμό και πισωγυρίσματα στην ακαδημαϊκή πορεία του φοιτητή,γι' αυτό άλλωστε και ο υπουργός ζήτησε από τα ΑΕΙ να μην εφαρμόσουν την απόφαση του ΣτΕ...

Μήπως λοιπόν πρέπει να κινηθούν διαδικασίες δίωξης κατά των υπευθύνων υπουργών Παιδείας,που δημιούργησαν το χάος με τις όποιες συνέπειες για φοιτητές και γονείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom