Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΔΝΤ: Από την μία βλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2,5% και πτώση της ανεργίας στην Ελλάδα κι απ' την άλλη δεν αποκλείει την κρίση

Μας δουλεύουν; δουλεύονται μεταξύ τους; ή απλά μας τρομοκρατούν οι... θεσμοί;
...ενώ ήδη έχουν συντάξει θετική έκθεση για την πορεία της χώρας μας!!!

ΔΝΤ: Η ελληνική κρίση θα τίναζε στον αέρα τις αγορές

Ενδεχόμενη ελληνική κρίση θα αποσταθεροποιούσε τις χρηματοπιστωτικές αγορές, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επισημαίνοντας παράλληλα σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον ότι μια τέτοια κρίση δεν μπορεί να αποκλειστεί.

"Μια ελληνική κρίση δεν μπορεί να αποκλειστεί και αυτό θα ήταν ένα γεγονός που θα αποσταθεροποιούσε τις χρηματοπιστωτικές αγορές", δήλωσε ο Ολιβιέ Μπλανσάρ παρουσιάζοντας τις αναθεωρημένες οικονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία για το 2015 και το 2016.

Ο Μπλανσάρ τόνισε παράλληλα ότι ο κίνδυνος ύφεσης στην ευρωζώνη, που πέρσι είχε παρουσιαστεί ως η σημαντικότερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία, έχει περιοριστεί, "όπως επίσης και ο κίνδυνος αποπληθωρισμού".

Κι όμως, η οικονομία της Ελλάδας μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα ακόμα και το 2015 παρά την ασφυξία που προκαλείται ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Θεσμούς

Την επισήμανση κάνει ένας από τους ...κακούς Θεσμούς, το ΔΝΤ, το οποίο στην ετήσια έκθεση που δημοσιοποίησε βλέπει πως η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 2,5% (υπενθυμίζεται ότιστον προϋπολογισμό η προηγούμενη κυβέρνηση προέβλεπε ανάπτυξη 2,9% και η σημερινή την προηγούμενη εβδομάδα μόλις 1,5%), ενώ πέρυσι η ανάπτυξη ήταν 0,8%.

Μάλιστα για το 2016 το ΔΝΤ προβλέπει ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα κάνει ακόμα μεγαλύτερο άλμα στο 3,7%.
Και μπορεί κανείς να αναρωτηθεί γιατί πιέζουν για πρόσθετα μέτρα από τη στιγμή που οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης συνεπάγονται πρόσθετα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα.

Επίσης το ΔΝΤ προβλέπει ότι η ανεργία θα μειωθεί στο 24,8% από 26,5% το 2014 και τον επόμενο χρόνο προβλέπεται να πέσει ακόμα περισσότερο στο 22,1%.

Οι τιμές φέτος θα συνεχίσουν να μειώνονται και ο πληθωρισμός θα είναι αρνητικό στο -0,3%, ενώ για τον επόμενο χρόνο το ΔΝΤ αναμένει άνοδο κατά 0,3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom