Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Αμετακίνητοι οι απεργοί πείνας στο Μεσολόγγι - Ορατά τα πρώτα σημάδια εξάντλησης


Οι τρεις απεργοί πείνας του Μεσολογγίου βρίσκονται για 3η ημέρα στην πινακοθήκη χωρίς φαγητό και ανυποχώρητοι, παρά το γεγονός ότι τα πρώτα σημάδια εξάντλησης άρχισαν να φαίνονται.

Ο καθηγητής του ΘΕ.ΚΑ. Φ. Τσιφοπανόπουλος, ο οποίος αντιμετώπιζε ήδη κάποια προβλήματα υγείας έχει ήδη αρχίσει να καταβάλλεται. Παρόλα αυτά δηλώνει ότι θα συνεχίσει και θα παραμείνει στην Πινακοθήκη μέχρι τέλους. «Μόνο με ασθενοφόρο θα φύγω από δω», δηλώνει ο ίδιος
. Οι απεργοί λαμβάνουν μόνο υγρά,  νερό και καφέ.

Ο δήμαρχος πάντως δηλώνει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τονίζοντας ότι κανένας και τίποτα δεν θα τον απομακρύνει από το στόχο του.  Μέχρι στιγμής κανένας γιατρός δεν έχει επισκεφθεί τους απεργούς πείνας,  παρόλο που και το δημοτικό συμβούλιο έχει αρκετούς.

Υπάρχει φόβος ότι η υγεία των απεργών θα επιδεινωθεί, εκείνων τουλάχιστον που ήταν ήδη βεβαρημένη. Να σημειωθεί ότι αρκετοί είναι οι άνθρωποι, κυρίως απλοί πολίτες που επισκέπτονται τους απεργούς καθημερινά, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους και δίνοντάς τους κουράγιο.

Την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία στην κεντρική πλατεία παρουσία των δημάρχων Μεσολογγίου , Ναυπακτίας και Αγρινίου, ενώ γίνεται επικοινωνία, ώστε να υπάρχει και πολιτική παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου αυτός ο αγώνας, που δεν αφορά μόνο το Μεσολόγγι, αλλά συνολικά την Αιτωλοακαρνανία, να αποκτήσει μια άλλη διάσταση, ενόψει των εξελίξεων που αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ


Απεργία πείνας ξεκίνησε από σήμερα,Δευτέρα 11/3/2013,το πρωί ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παν. Κατσούλης ο καθηγητής του τμήματος Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών του ΤΕΙ Μεσολογγίου Φ. Τσιφοπανόπουλος και η διοικητική υπάλληλος του ΤΕΙ Γ. Μούτσιου.
Και οι τρεις προτίθενται να φθάσουν μέχρις εσχάτων, προκειμένου να αποσυρθεί το σχέδιο «Αθηνά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom