Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Εχουν πλάκα τα ΜΜΕ όταν μιλάνε για διαγραφές δανείων πολιτικών στην Κύπρο: "...ανώτατος πολιτειακός παράγοντας με τα αρχικά Γ.Β."!!!!

Από προχτές στην Κύπρο γίνεται "σεισμός" με την αποκάλυψη για τις διαγραφές δανείων πολιτικών,δυστυχώς με τα αρχικά των ονομάτων των,στην Ελλάδα ο "σεισμός" μεταφέρθηκε σήμερα,που το "Εθνος" δημοσίευσε την ίδια λίστα και πάλι όμως με τα αρχικά!

Βέβαια κανένας δεν έπεσε από τα σύννεφα,αφού όλοι ήξεραν για ποιους μιλάμε.
Ομως κάτι τα "προσωπικά δεδομένα" κάτι οι "αλλαξοκ@λιές" μεταξύ συναδέλφων (στη διαπλοκή εννοούμε) τα μεγαλοκάναλα με τις δορυφορικές αντένες τους μετέδωσαν την είδηση μιλώντας για ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της Κύπρου με τα αρχικά Γ.Β.!!!!
Λες κι είναι πολλοί οι πρόεδροι της Κύπρου με αρχικά Γ.Β., αλλά το πιο γελοίο του πράγματος είναι ότι απέκρυπταν το όνομα ενός ανθρώπου,ο οποίος είχε ήδη κάνει επώνυμη δήλωση-απάντηση κι ακόμα πιο αστείο ότι από το πρωί  κρέμονταν στα μανταλάκια η φυλλάδα τους κι όποιος απλά έψαχνε ανώτατο πολιτειακό παράγοντα μ' αυτά τα αρχικά μόνον έναν μπορούσε να βρει!!!

Ξεπερνώντας την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό των ΜΜΕ,επί της ουσίας έχουμε να πούμε ότι για μια ακόμα φορά μας εκπλήσσει η άνεση με την οποία  οι πολιτικοί κάθε χώρας και κάθε εποχής μιλάνε - διαχειρίζονται εκατομμύρια  εύρω (που για μια ακόμα φορά δεν είναι δικά τους -του πρώην γαμπρού του μας λέει ο κύριος Βασιλείου!!!) και συνάμα με πόση ευκολία διακανονίζουν τις συναλλαγές τους με τις τράπεζες!Και οι μικρομαγαζάτορες κλείνουν γιατί καμία τράπεζα δεν τους εμπιστεύεται ένα δάνειο 5-10 χιλιάδων!!!!!!

Και μια απορία μας:έδωσε λέει ο κύριος Βασιλείου το δημοσίευμα του "Εθνους" στον Γενικό Εισαγγελέα και περιμένει το πόρισμά του! δηλαδή; Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση;Και τότε γιατί δεν κάνει και στον Βγενόπουλο,που τον αναφέρει ως Γ.Β.,αλλά και γιατί κατέστρεψε την Λαϊκή όπως ξεκάθαρα αναφέρει στην ανακοίνωσή του;Επίσης γιατί δεν έκανε το ίδιο από την πρώτη μέρα στον διαδικτυακό κυπριακό σταθμό,που έβγαλε το θέμα στον αέρα;
Ζείδωρον


Διαβάστε τι λέει ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου σχετικά με την εμπλοκή του σε υπόθεση διαγραφής δανείου. 
Σκληρή επίθεση-απάντηση στον Ανδρέα Βγενόπουλο
Αναληθείς και συκοφαντικές χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Γιώργος Βασιλείου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Με ξενίζει το γεγονός ότι ο άνθρωπος που θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος για την καταστροφή της Λαϊκής με τις γνωστές επιπτώσεις που επέφερε στην Κύπρο, προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις», τονίζει.
Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας «Έθνος» και τις δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου που ακολούθησαν, ο κ. Βασιλείου αναφέρει ότι «στην εταιρεία ERE (Middle East) Ltd, στην οποία δραστηριοποιήθηκε ο πρώην σύζυγος της θυγατέρας μου, έλαβα στο όνομα μου σταδιακά 51% των μετοχών, και προχώρησα στην παροχή εγγυήσεων στη Λαϊκή, για τις μεγάλες υποχρεώσεις που είχε εν τω μεταξύ δημιουργήσει, λόγω προβληματικής δραστηριότητας στο Κατάρ η εν λόγω εταιρεία. Σημειωτέο ότι από την εν λόγω εταιρεία ουδέποτε έλαβα οποιοδήποτε ποσό».

«Η ERE (Middle East) Ltd όφειλε προς τη Λαϊκή ποσό $23.988.542 και €1.081.672, ποσά που περιελάμβαναν και τους οφειλόμενους τόκους μέχρι 21.07.2011. Τα ποσά αυτά είχαν εγγυηθεί, εκτός από εμένα άλλα 4 φυσικά πρόσωπα και αριθμός εταιρειών που τους ανήκαν. Λόγω άρνησης των άλλων εγγυητών, εναντίον των οποίων η Λαϊκή έλαβε δικαστικά μέτρα, συμφώνησα όπως, παρόλο που αναλογία μου στην εγγύηση ήταν πολύ μικρότερη, να καταβάλω στην Λαϊκή $21.000.000 προς πλήρη εξόφληση όλων των υποχρεώσεων μου, με παράλληλη ακύρωση της εγγυητικής που η Λαϊκή εξέδωσε για λογαριασμό της ERE στο Κατάρ ύψους QR 16.880.000», συμπληρώνει.
Ο κ. Βασιλείου αναφέρει, επίσης, ότι με βάση συμφωνία με τη Λαϊκή ημερομηνίας 21.07.2011 που έγινε επί προεδρίας του κ. Βγενόπουλου, κατέβαλε ποσόν $15.000.000 και ανέλαβε να εξοφλήσει το υπόλοιπο σε δύο δόσεις εκ $3.000.000 η κάθε μια την 14.02.2012 και την 14.02.2014.

«Εις αντάλλαγμα, η Λαϊκή ανέλαβε να με απαλλάξει από παλιούς τόκους, κάτι που αποτελεί συνήθη και παγία πρακτική. Επειδή η καταβολή της δόσης των $3.000.000 της 14.02.2012 εσυνδέετο και με την επιστροφή της πιο πάνω εγγυητικής, μόλις ολοκληρωθεί το έργο στο Κατάρ, οπότε και θα ακυρωνόταν αριθμός υποθηκών που έδωσα υπέρ της Λαϊκής, συμφωνήθηκε να παραταθεί η πληρωμή της δόσης μέχρι την ολοκλήρωση του έργου και την ακύρωση της εγγυητικής, κάτι που ακόμα δεν έγινε. Ως εκ τούτου, οι δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου είναι αναληθείς και συκοφαντικές. Με ξενίζει το γεγονός ότι ο άνθρωπος που θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος για την καταστροφή της Λαϊκής με τις γνωστές επιπτώσεις που επέφερε στην Κύπρο προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις», προσθέτει.
Ο κ. Βασιλείου αναφέρει ότι το δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΥΣ» βρίσκεται ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα.

«Εγώ θα αναμείνω το πόρισμα του», καταλήγει.
πηγή

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Α.Βγενόπουλου

Κι ΕΔΩ ένα αιχμηρό άρθρο του Χάρρυ Κλυνν με ονοματεπώνυμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: