Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Ετοιμάζουν πριβέ-καγκελόφρακτη παρέλαση - Κλείνουν και το σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα 24&25 Μαρτίου

Αν θέλετε σώνει και καλά να δείτε την παρέλεση στην Αθήνα θα πρέπει να πάτε από Βουκουρεστίου και κάτω!Στο Σύνταγμα θα είναι τα "κεφάλια" της χώρας,φρουρούμενα σε σιδερένια "κλουβιά",όπως τ' άγρια θηρία στα τσίρκα και στους ζωολογικούς κήπους!!!!

Παρόμοια δρακόντεια μέτρα ασφαλείας των "επισήμων" θα ληφθούν σε όλες τις πόλεις,αν και δεν πρόκειται να παραστούν οι τοπικοί σωτήρες.Για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν μη αναγνωρίσιμα πρόσωπα γραμματέων και διευθυντάδων υπουργείων!
Για ποιους και γιατί γίνονται τελικά οι παρελάσεις;
Ζείδωρον

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία ενόψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με το real.gr, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από τα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν φόβοι για κινητοποιήσεις και επεισόδια ακόμη και με σκοπό να διακοπεί από κάποιους η παρέλαση. Για αυτό το λόγο η αστυνομική παρουσία αναμένεται να είναι έντονη και τα μέτρα ασφαλείας δρακόντεια. Στόχος είναι να αποφευχθούν γεγονότα όπως αυτά που εκτυλίχθηκαν πέρυσι σε αρκετές περιοχές.

«Φρούριο» θα θυμίζει το Σύνταγμα όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη
στρατιωτική παρέλαση τη Δευτέρα 25 Μαρτίου. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε άτομα και ιδιαίτερα σε οργανωμένες ομάδες ατόμων που κινούνται σε περιοχές διεξαγωγής των παρελάσεων και αυξημένα μέτρα προστασίας κοντά στις εξέδρες των επισήμων, με ισχυρή παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.

Διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ θα έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την εξέδρα των επισήμων, ενώ κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσουν τα στρατιωτικά αγήματα θα υπάρχουν κάγκελα και σιδερένια φράγματα, ενώ την ίδια στιγμή το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα συντονίζει από ψηλά τα εκτεταμένα μέτρα τάξης.

Φωτογραφίες από την προετοιμασία της εξέδρας που θα φιλοξενηθούν οι επίσημοι:

Χαρακτηριστικό των αυξημένων μέτρων ασφαλείας είναι ότι για δεύτερη φορά απαιτείται διαπίστευση των δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικών συνεργείων για την κάλυψη της μαθητικής και της στρατιωτικής παρέλαση στο Σύνταγμα. Μάλιστα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Αστυνομίας, υπάρχει σχέδιο για φυγάδευση των πολιτικών σε περίπτωση επεισοδίων. Σε κάθε περίπτωση, εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κύριο μέλημα των αρχών είναι να μη διακοπεί ή ματαιωθεί η παρέλαση.

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, στους δρόμους της Αθήνας θα βρίσκονται περίπου 4.000 αστυνομικοί, ενώ σε επιφυλακή θα είναι όλες οι δυνάμεις του λεκανοπεδίου. Μεταξύ άλλων, αναμένονται αυστηροί έλεγχοι ταυτότητας για όλους όσοι επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, και προληπτικές προσαγωγές. Οι θεατές θα είναι «αποκλεισμένοι» από την περιοχή της πλατείας του Συντάγματος και όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση θα πρέπει να σταθούν κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου και από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου και κάτω, προς Ομόνοια.

Με εντολή της Αστυνομίας κλείνει λόγω παρέλασης ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα

Το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα είναι κλειστός, λόγω της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης.Ο σταθμός θα κλείσει με εντολή της Αστυνομίας από την έναρξη λειτουργίας και μέχρι νεότερης εντολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: