Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Με απύθμενο θράσος το ΕΣΡ λογοκρίνει τον Γεώργιο Καραϊσκάκη - Ακούστε το τραγούδι


Το τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «Όταν γυρίσω θα τους γα...σω», βασισμένο στα αυθεντικά λόγια του στρατηγού του 1821 Γεώργιου Καραϊσκάκη, για την ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου «Οι ιππείς της Πύλου»,τόλμησαν να λογοκρίνουν τα μέλη του ΕΣΡ.

Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο (ΕΣΡ) τιμωρεί όποιον το μεταδίδει!

Δυστυχώς έγινε κι αυτό,σύμφωνα με το "πρώτο θέμα"...

Σχεδόν δύο αιώνες μετά, σε μια χώρα που το μεγαλύτερο κανάλι της χώρας ανήμερα της 25ης Μαρτίου παίζει τούρκικο σήριαλ,όταν  Σουλτάνοι,Μπέηδες κι  Αγάδες παρελαύνουν ως κεντρικοί ήρωες στις καθημερινές σειρές των καναλιών,την ίδια ώρα που όλα τα ιδιωτικά κανάλια εκπέμπουν χωρίς άδεια,τους σεμνότυφους λογοκριτές του ΕΣΡ ενοχλούν τα λόγια του ήρωα οπλαρχηγού του '21!

Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που απαγόρευσαν πρόσφατα τις φωτογραφίες που δείχνουν τη φτώχεια μας.Προφανώς οι άνθρωποι ή ζούνε σ' άλλη χώρα,ή αμείβονται πλουσιοπάροχα και δεν θέλουν να χάσουν τις θεσούλες τους.


Από την όμορφη Κυπαρισσία, όπου διαμένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια σε έναν χώρο που έχει ανακαινίσει στο Τουριστικό, προκειμένου να τον λειτουργήσει σαν πολυχώρο πολιτισμού, ο ανατρεπτικός Νίκος Καλογερόπουλος στέλνει τα δικά του χαιρετίσματα στην εξουσία: «Εγώ τα έχω τραγουδήσει και τα έχω πει ξανά και ξανά και με το τραγούδι για τον Καραϊσκάκη, που το έχω γράψει από την ψυχή μου και δεν έχω ζητήσει καν δικαιώματα». Το γνωστό «Καραϊσκάκης», το «Άμα γυρίσω θα τους γα...σω», που έχει επιτύχει κάποια εκατομμύρια χτυπήματα, είχε τραγουδηθεί από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και φέρνει στο μυαλό τον αθυρόστομο ήρωα της Επανάστασης που δεν μάσαγε μπροστά στους κατακτητές.

«Ποιοι σύγχρονοι κατακτητές, καλέ; Δεν τους βλέπεις όλους αυτούς τους νενέκους, τους τροϊκανούς και τους Ευρωπαίους; Ένα μάτσο τεχνοκράτες χωρίς όραμα, ούτε ουσία. Μπροστά τους, ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν και οι όμοιοί του φαντάζουν εξτρεμιστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: