Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Ουρές στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα - "Πήρα τα λεφτά μου και έφυγα" λέει καταθέτρια!

Μακάρι να διαψευστούμε αλλά κάτι μας λέει ότι τώρα που μπαίνουν τα ευρώ στα μπαούλα θα έχουμε κατακόρυφη άνοδο των ληστειών με εισβολές των κακοποιών στα σπίτια!

- Ουρές σχηματίστηκαν από το πρωί στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα μετά από 8 μέρες που ήταν κλειστές
-Τα υποκαταστήματα της Κύπρου, της Λαϊκής και της Ελληνικής λειτουργούν υπό την ομπρέλα της τράπεζας Πειραιώς
- Ο κόσμος ανησυχεί και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σηκώνουν ΟΛΑ τα λεφτά τους 
- Η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει τους πολίτες πως οι καταθέσεις τους δε κινδυνεύουν με κούρεμα
- Κλειστές και σήμερα οι τράπεζες στην Κύπρο

Ανοιξαν σήμερα τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα τα οποία παρέμεναν κλειστά από την περασμένη Τρίτη, 19/3/2013.


Οπως ήταν αναμενόμενο σχηματίστηκαν ουρές πολιτών που ήθελαν να κάνουν τις συναλλαγές τους. Η εικόνα από το κεντρικό υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου στην Αλεξάνδρας είναι ενδεικτική. 
"ΠΗΡΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑ"
Ωστόσο υπάρχουν και καταθέτες που όπως δήλωσαν στην κάμερα του Newsit πήραν τα λεφτά τους, τους κόπους μιας ζωής και.. έφυγαν καθώς δεν πείστηκαν πως οι καταθέσεις τους ειναι ασφαλείς. "Ούτε μια δραχμή πια να μη δίνουμε στις τράπεζες" δηλώνει άλλος καταθέτης. Ενδεικτική της ανησυχίας και της διάχυτης αβεβαιότητας και η δήλωση ενός καταθέτη ο οποίος ήρθε στην τράπεζα όχι για να κάνει συναλλαγές αλλά να ενημερωθεί για τις εξελίξεις. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που ανησυχούν αλλά επιδεικνύουν ψυχραιμία όπως ο κύριος που πήγε να πληρωθεί τη σύνταξή του αλλά δε σήκωσε όλες τους τις καταθέσεις παρά το γεγονός πως ανησυχεί. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών αποσαφηνίζουν σε κάθε τόνο πως οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα που λειτουργούν πια υπό την ομπρέλα της τράπεζας Πειραιώς είναι απολύτως διασφαλισμένες. 

Οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα ανέρχονται σε 15 δισ. ευρώ, το 10% περίπου των συνολικών καταθέσεων στην Ελλάδα και έχουν πλέον ενσωματωθεί στις καταθέσεις του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: