Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Συνελήφθησαν δύο από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων - Επί τόπου οι Ρουπακιώτης και Καραγκούνης για να... συλλάβουν τους υπόλοιπους!!!


Δεν πρόλαβαν να πάνε μακρυά οι δύο από τους έντεκα κρατούμενους της χθεσινής απόδρασης από τις φυλακές, που διέφυγαν εν μέσω σφοδρής ανταλλαγής πυρών με τους φρουρούς. 

Στα Τρίκαλα ο  Ρουπακιώτης με τον Καραγκούνη.

Δύο από τους έντεκα αλλοδαπούς κρατουμένους που κατάφεραν χθες να αποδράσουν εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε βουνό της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες άλλοι 4 από τους δραπέτες έχουν βρει καταφύγιο στο βουνό και είναι θέμα χρόνου η σύλληψη τους ένω ο ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να είναι ο πιο "σκληρός" από την ομάδα των έντεκα.

Εξονυχιστικές έρευνες ομάδας των ΕΚΑΜ και στο εσωτερικό των φυλακών Τρικάλων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στα κελιά υπάρχει οπλισμός, ενώ και από αέρος με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων η αστυνομία αναζητά τους υπόλοιπους.

To βανάκι που χρησιμοποίησαν οι κρατούμενοι βρέθηκε καμμένο ολοσχερώς στη Λάρισα ενώ το σχέδιο απόδρασης είχαν οργανώσει οι 8 από τους βαρυποινίτες ενώ οι υπόλοιποι εκμεταλλεύτηκαν την αναταραχή που ακολούθησε προκειμένου να διαφύγουν και αυτοί.

Η περιοχή γύρω από τις φυλακές έχει αποκλειστεί, ενώ ελέγχεται κάθε κίνηση.

Οι δύο τραυματίες φρουροί νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Επί τόπου ο Ρουπακιώτης και ο Καραγκούνης

Στα Τρίκαλα, θα βρίσκεται σε λίγη ώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υπουργός Αντ. Ρουπακιώτης, ο υφυπουργός Κ. Καραγκούνης και ο γενικός γραμματέας Μαρ. Σκανδάμης.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής. Στην καταδρομική επέλαση συμμετείχαν τουλάχιστον 10-15 άτομα του "οργανωμένου εγκλήματος" εναντίον φυλακών, που αρχικά πέταξαν μία φωτιστική φωτοβολίδα πάνω από τις φυλακές. Ακολούθησε καταιγισμός πυρών από διάφορες πλευρές με στόχο τις εξωτερικές φρουρές των φυλακών ενώ άλλοι δράστες εκτόξευαν χειροβομβίδες στον περίβολο του σωφρονιστικού καταστήματος. Οι σκοπιές 2-3-4-5 και 6 ήταν αυτές που δέχθηκαν την κύρια επίθεση. Μόνο πάνω στην 4η βρέθηκαν τουλάχιστον 75... τρύπες από τις σφαίρες των καλάσνικοφ.

Ο εξωτερικός φρουρός που τραυματίστηκε ήταν στην σκοπιά νούμερο 5, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε όταν με όχημα των φυλακών επιχείρησε να προσεγγίσει και να απομακρύνει τον τραυματία συνάδελφό του. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Τρικάλων. Ο σοβαρότερα τραυματισμένος φρουρός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά.

Διαβάστε:Μια ενδεκάδα απέδρασε κατά τη διάρκεια του "πολέμου" στις φυλακές Τρικάλων (βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom