Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Θα πάμε αδιάβαστοι;


Η γαλλική οικονομία- η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης-συρρικνώθηκε στο δ΄ τρίμηνο του 2012 καθώς υποχώρησαν οι επενδύσεις και η κατανάλωση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γαλλική Στατιστική Υπηρεσία.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε 0,3% στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου έναντι των τριών προηγουμένων μηνών, αναφέρει η στατιστική υπηρεσία Insee. 

Το ΑΕΠ στο δ΄ τρίμηνο ήταν 0,3% χαμηλότερο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Οι επενδύσεις υποχώρησαν 0,8% στο διάστημα του τριμήνου, από το 0,4% στους τρεις προηγούμενους μήνες. Η κατανάλωση των νοικοκυριών συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι εξαγωγές υποχώρησαν 0,6% σύμφωνα με τα στοιχεία του Insee.

Ταυτόχρονα το Υπουργείο Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για την εξέλιξη της ανεργίας στην χώρα, τα οποία και καταδεικνύουν ότι η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Στους καταλόγους των ανέργων της Γαλλίας προστέθηκαν, το Φεβρουάριο, ακόμα 18.400 άτομα. Αυτό ανεβάζει το συνολικό αριθμό των ανέργων σε 3.188.000, αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα της Γαλλίας. 

Τον Φεβρουάριο, το ποσοστό των επίσημα εγγεγραμμένων στους καταλόγους της ανεργίας ανήλθε στο 10,6% του συνόλου του γαλλικού εργατικού δυναμικού. Πρόκειται για το διπλάσιο ποσοστό σε σύγκριση με το αντίστοιχο γερμανικό.

Υπενθυμίζουμε να διαβάσετε και πάλι: «Είναι η Γαλλία η νέα Ελλάδα;» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom