Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Δύο βουλευτές δολοφονήθηκαν ... στο Μεξικό


Δύο Μεξικανοί βουλευτές του κυβερνητικού Επαναστατικού Θεσμικού Κόμματος (PRI) του προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο, δολοφονήθηκαν το Σαββατοκύριακο, όπως ανακοινώθηκε από τις Αρχές.

Ο Εδουάρδο Κάστρο, βουλευτής που εξελέγη κατά τη διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης της 1ης Ιουλίου στο Κοινοβούλιο της βορειοδυτικής πολιτείας Σονόρα δολοφονήθηκε το Σάββατο από ενόπλους, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, κοντά στην κατοικία του στην πόλη Σιουδάδ Ομπρεγόν, σε απόσταση 1.700 χλμ από την Πόλη του Μεξικού.

Η πολιτεία της Σονόρα θεωρείται από τις περισσότερο πληττόμενες από το κύμα βίας που ακολουθεί την αντιπαλότητα των συμμοριών ναρκωτικών.

Την Κυριακή, άλλος ένας βουλευτής του ιδίου κόμματος, ο Χάιμε Σεντίγιο, το οποίο είχε κυβερνήσει αδιάλειπτα το Μεξικό από το 1929 έως το 2000, δολοφονήθηκε στην Πολιτεία του Μεξικού, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του ομοσπονδιακού διοικητικού διαμερίσματος της πρωτεύουσας.

Ο βουλευτής εξέπνευσε στο νοσοκομείο μετά τα τραύματα που υπέστη από μικρό και αιχμηρό αντικείμενο.

Τον περασμένο Αύγουστο το PRI θρήνησε τη δολοφονία ενός δημάρχου στην Πολιτεία Σαν Λουΐς Ποτότσι και του υπευθύνου της προεκλογικής του εκστρατείας.

Η βία στο Μεξικό –αποτέλεσμα ενός ακήρυκτου πολέμου κράτους και συμμοριών– συνεχίζεται από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας έχοντας στοιχίσει τη ζωή σε πολλές χιλιάδες ανθρώπους.

2 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

ετσι που καταντησαν τον κόσμο...

zeidoron dtsoukas είπε...

Συνήθως όλα τα κακά μετά από 50 χρόνια έρχονται στην Ελλάδα Ρίκη!

Read more: Go to TOP and Bottom