Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Θρήνος στην Ελασσόνα: Η 52χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στα Ιωάννινα, ήταν καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας


Σε θλίψη έχει βυθιστεί η Ελασσόνα, έπειτα από τον τραγικό θάνατο της 52χρονης Κατερίνας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στα Ιωάννινα.

Ιδού ο νυμφίος έρχεται...


του Κώστα Μητρόπουλου στο Βήμα της Κυριακής, 15/9/24

Ιωάννης Διώτης: Πέθανε ο εισαγγελέας που συνέβαλε στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη


Την τελευταία του πνοή άφησε στην Κύθνο, ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, που έγινε ευρύτερα γνωστός από την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη. Ειδικότερα έχει επισημανθεί ο πρωταγωνιστικός του ρόλος κατά την ανάκριση του Σάββα Ξηρού.

Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής


Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής ΕΔΩ

Εξάρχεια: Πέταξαν μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ - Τραυματίστηκε ελαφρά αστυνομικός


Ένταση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (15.9.2024) στα Εξάρχεια, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ.

Χανιά: Το κορίτσι του Instagram ήταν συμμορία ανηλίκων - Έκλεισαν «τυφλό» ραντεβού, τον έδειραν και τον λήστεψαν


Σε εφιάλτη εξελίχθηκε το «τυφλό» ραντεβού μέσω Instagram με κοπέλα για έναν 25χρονο στα Χανιά. Ο νεαρός όχι μόνο δεν συνάντησε το δήθεν κορίτσι, αλλά είδε μπροστά του 6 ανήλικους με κουκούλες, οι οποίοι τον χτύπησαν και τον λήστεψαν!

Μοσχάτο: Εξαφάνιση 14χρονης από χώρο παιδικής προστασίας

Τέλος στην αγωνία - Βρέθηκε η 14χρονη

Την εξαφάνιση της Μανουέλας Ν. ηλικίας 14 ετών από το Μοσχάτο γνωστοποίησε το «Χαμόγελο του Παιδιού» με ανακοίνωσή του το βράδυ του Σαββάτου (14.09.2024).

Δεν κινείται με τίποτα, τι κάνουμε;


του Στάθη στο Δρόμο της Αριστεράς, 14/9/24

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Φάκελος: Η τελευταία πράξη της Μικρασιατικής τραγωδίας - Η δίκη των έξι


«Η δίκη των έξι» έμεινε στην ιστορία ως η δίκη των πρωταίτιων της Μικρασιατικής Καταστροφής από έκτακτο στρατοδικείο. Η δίκη πραγματοποιήθηκε από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου 1922.

Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος


Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998 και τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η απελευθέρωση του Αγρινίου από τον ΕΛΑΣ στις 14 Σεπτεμβρίου 1944 (φωτο)

14 Σεπτεμβρίου 1944.Ημέρα Πέμπτη. Μέρα του Σταυρού.
Η μέρα που ξημέρωνε ήταν λυτρωτική για όλους. Μια μέρα που την περίμεναν τέσσερα ολάκερα χρόνια. Τέσσερα μαύρα χρόνια πένθους,

Η μοιραία πτήση του Γιάννου Κρανιδιώτη με το πρωθυπουργικό Φάλκον (φωτο)


Μόλις μία εβδομάδα είχε περάσει από τον σεισμό της Πάρνηθας και μια δεύτερη τραγωδία βύθισε ξανά την Ελλάδα στο πένθος. Το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου του 1999 επτά άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε αεροπορικό δυστύχημα που δεν είχε προηγούμενο.

Κρήτη: «Αν τον αφήσουν ελεύθερο θα έχουμε άλλη μια γυναικοκτονία» - Το μαρτύριο που βίωσε 40χρονη στα χέρια του πρώην συζύγου της


Τον εφιάλτη που έζησε τα τελευταία χρόνια στα χέρια του κακοποιητικού πρώην συζύγου της περιέγραψε στο Creta24, η 40χρονη γυναίκα που κακοποιήθηκε βάναυσα έξω από το το Δημαρχείο Αποκόρωνα στις Βρύσες και λίγα μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, μπροστά στα μάτια του 5χρονου παιδιού της.

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι και «καμπάνες» σε χρήστες ηλεκτρικών πατινιών (φωτο)

Βεβαιώθηκαν 125 παραβάσεις μέσα σε 4 ημέρες

Σε βεβαίωση 125 παραβάσεων από χρήστες ηλεκτρικών πατινιών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης προχώρησε η Τροχαία Θεσσαλονίκης σε ελέγχους που πραγματοποίησαν άνδρες της υπηρεσίας από τις 9 έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Νέα Σμύρνη: Ποινική δίωξη για κακούργημα στην 42χρονη που σκότωσε τον αδερφό της - Οι διάλογοι με την αστυνομία (βίντεο)


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος της γυναίκας από τη Νέα Σμύρνη που ομολόγησε πως αυτή βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του αδελφού της.

Γιάννος Παπαντωνίου: «Ποτέ κανένας δε με δωροδόκησε» - Η ανακοίνωσή του για την πολύκροτη υπόθεση με τις φρεγάτες


«Στην δίκη, που είναι σε εξέλιξη αρκετούς μήνες, ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή μου σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δηλαδή να κριθώ ότι διέπραξα το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, που προέρχονται από τα βασικά αδικήματα της απιστίας και της παθητικής δωροδοκίας, των οποίων το αξιόποινο έχει παραγραφεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος υπήρξε υπουργός Εθνική Άμυνας την περίοδο 2001 - 2004.

Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής


Δείτε παρακάτω όλα τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής

Σοκ στην Κρήτη: Μέσα σε 10 ημέρες Σέρβος τουρίστας παρέσυρε και σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους δύο


Στην Κρήτη, ένας 47χρονος Σέρβος τουρίστας, σε διάστημα 10 ημερών παρέσυρε και σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους δύο, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ.

Είδον φως, ήλθον και απήλθον


του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελ. Τύπο, 14/9/24

ΠΟΠΥΣΥΠ: «Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει», λέει ο σοφός λαός!!!


Αριθ. Πρωτ.: 5172 Αθήνα,          13 Σεπτεμβρίου 2024 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 Προς: Ηλεκτρονικό & Έντυπο Τύπο

Ιωάννινα: Νεκρή μια 52χρονη σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό - Σώος ο 20χρονος γιος της (βίντεο)


Νεκρή ανασύρθηκε μια γυναίκα 52 ετών σε τροχαίο στα Γιάννενα όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της που κινούταν στην Εγνατία Οδό και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες.

Συλλογή υπογραφών κατά της κατασκευής νέου πλωτού φωτοβολταϊκού σταθμού στην Λίμνη Στράτου


ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSccjfqkPHu8blxlmdZMmOL03tbbj_uokMWQlFpmxX61e-FUHw/viewform?usp=pp_url (ΠΡΟΣΟΧΗ! όσοι έχουν υπογράψει στην φόρμα κατά το παρελθόν, δεν απαιτείται να την συμπληρώσουν εκ νέου).

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


https://i-kyr.gr/

Τρένο προσέκρουσε σε δέντρα κοντά στις Αφίδνες - Καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων


Ακόμα ένα περιστατικό με τρένο σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (14.9.2024), όταν αμαξοστοιχία προσέκρουσε σε πεσμένα δέντρα.

Νέα Σμύρνη: Ομολόγησε η αδερφή για τη δολοφονία του 46χρονου


«Τσακωθήκαμε με τον αδερφό μου γιατί μου ζήτησε να του φέρω νερό και μου φώναξε. Πήρα το μαχαίρι τον χτύπησα, μετά το έπλυνα και το άφησα στο νεροχύτη». Με αυτά τα λόγια και λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Παρασκευής, η 42χρονη ομολόγησε ότι σκότωσε τον αδερφό της στη Νέα Σμύρνη.

Συναγερμός για τη σύλληψη 30χρονου Τούρκου στη Χίο - Γιατί είχε μπει στο στόχαστρο της ΕΥΠ (φωτο)


Με ιδιαίτερη προσοχή χειρίζονται οι ελληνικές Αρχές την υπόθεση με τη σύλληψη 30χρονου Τούρκου την περασμένη Τετάρτη (11/9) στη Χίο. Ο Τούρκος υπήκοος συνελήφθη μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι που νοίκιαζε.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και ο καιρός

«Τι κάνεις; Σταμάτα!» - Ο δραματικός διάλογος των μηχανοδηγών στους Αγίους Αναργύρους (βίντεο)


Τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή χθες το πρωί λίγο έξω από την Αθήνα, με τη σύγκρουση, όπως παραδέχθηκε και ο ΟΣΕ, να αποφεύγεται την τελευταία στιγμή.

Η εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού σήμερα

Χρόνια πολλά στη Σταυρούλα και στο Σταύρο

Μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης σήμερα, η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, με την οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου η διπλή ανεύρεση του Σταυρού πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός.

Κρίμα που έφυγε ο Κασσελάκης! Θα τον εκσυγχρόνιζε τον ΣΥΡΙΖΑ!


του Κώστα Μητρόπουλου στα ΝΕΑ, 13/9/2024

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Η Σμύρνη μάνα καίγεται! - Δημοσίευμα και βίντεο ντοκουμέντο για την σφαγή στη Σμύρνη το 1922


Στις 13 Σεπτεμβρίου ξεκινά η μεγάλη καταστροφή της Σμύρνης με την έναρξη της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία κατέκαψε την πόλη. Ο αριθμός των θυμάτων από την μεγάλη πυρκαγιά και τις σφαγές που ακολούθησαν δεν διευκρινίστηκε ποτέ.

Κώστας Καζάκος: Εκπομπή - Αφιέρωμα στον μεγάλο Άνθρωπο (Νίκος Μπογιόπουλος - Real fm)


Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τη μέρα που έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Καζάκος, ένας σπουδαίος του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου.

Καλαμάτα: Ο φονικός σεισμός του 1986 που άφησε 22 νεκρούς και 300 τραυματίες (φωτο)


Σαν σήμερα 13 Σεπτεμβρίου του 1986 ο φονικός σεισμός της Καλαμάτας άφησε 22 νεκρούς και 300 τραυματίες στο πέρασμά του.

Τουρκική πρόκληση: Στα σχολικά βιβλία η «Γαλάζια Πατρίδα» - Πώς εμφανίζεται το Αιγαίο (φωτο & βίντεο)


Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται. Άρχισε η διδασκαλία της «Γαλάζιας Πατρίδας» (Mavi Vatan) στα τουρκικά σχολεία. Εντάχθηκε στο μάθημα της Γεωγραφίας της 9ης τάξης.

Ηλεκτρονικές απάτες κάτω από τη μύτη του κράτους!


Τη στιγμή που η κυβέρνηση υπερηφανεύεται για την ψηφιοποίηση του κράτους, τα περιστατικά απάτης αυξάνονται, δημιουργώντας στους πολίτες ισχυρές αμφιβολίες για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Κορονοϊός: Σε έξαρση η νέα υποπαραλλαγή «XEC» στην Ευρώπη (βίντεο)


«Εδώ δεν έχει έρθει ακόμα – Στη Γερμανία υπάρχει ένας πανικός, εμείς είμαστε ψύχραιμοι και θα την αντιμετωπίσουμε», λέει η Ματίνα ΠαγώνηΜια νέα υποπαραλλαγή του κορονοϊού με το όνομα XEC βρίσκεται σε έξαρση την Ευρώπη, αν και στην Ελλάδα δεν έχει εμφανιστεί ακόμα.

Αφιέρωμα στον Γιώργο Μητσιμπόνα που σκοτώθηκε σε τροχαίο σαν σήμερα το 1997 (φωτο & βίντεο)


Ένας ποδοσφαιριστής που έγραψε ιστορία. Ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε. Εικοσιέξι χρόνια μετά το θάνατό του, ο Γιώργος Μητσιμπόνας δεν έχει ξεχαστεί. 

Θρίλερ στη Νέα Σμύρνη με άνδρα που βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του - Είναι αδερφός Ελληνίδας παραολυμπιονίκη (φωτο)


Συναγερμός έχει σημάνει σε γειτονιά της Νέας Σμύρνης, καθώς ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του.

Παρ' ολίγον μετωπική σύγκρουση τρένων του προαστιακού έξω από την Αθήνα


Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για την απόσταση στην οποία σταμάτησαν τα δύο τρένα. Άλλοι μιλούν για απόσταση κάτω του ενός χιλιομέτρου, δηλαδή λίγων δευτερολέπτων και άλλοι για απόσταση σχεδόν τριών χιλιομέτρων •Αναζητείται το υλικό από τις συνομιλίες μέσω ασυρμάτου και οι καταγραφές από τις εντολές των σταθμαρχών.

Λίγη υπομονή παιδιά και... μετά θα έρθουμε να σας σώσουμε!


του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελ. Τύπο, 13/9/24

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέρρηξε 13 σπίτια και εξοχικά στην Εύβοια


Με ορμητήριο μια περιοχή της Αττικής εξορμούσαν σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας πέντε Έλληνες που είχαν διαπράξει συνολικά 12 διαρρήξεις και μία απόπειρα κλοπής από μόνιμες κατοικίες και εξοχικά σπίτια, στο διάστημα από τις 24 Μαρτίου ως και τις 7 Απριλίου του 2023.

Τουρκία: Βρέθηκε ο 78χρονος από την Κοζάνη που είχε εξαφανιστεί στην Κωνσταντινούπολη - Είναι καλά στην υγεία του


Βρέθηκε τελικά ο 78χρονος από την Κοζάνη, που είχε εξαφανιστεί πριν από ημέρες στην Κωνσταντινούπολη.

Θεσ/κη: Έχασε το μωρό που κυοφορούσε η 34χρονη που παρασύρθηκε μαζί με τον σύζυγό της και το παιδί τους (φωτο & βίντεο)


Έχασε το μωρό που κυοφορούσε η 34χρονη που την περασμένη Τετάρτη παρασύρθηκε μαζί με τον 37χρονο σύζυγό της και το παιδάκι τους από 46χρονο οδηγό στη Θεσσαλονίκη.

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


https://i-kyr.gr/

Λαμία: Ζευγάρι, τρώει, πίνει και… φεύγει χωρίς να πληρώσει (βίντεο)


Το ζευγάρι αποχώρησε από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε στη Λαμία χωρίς να πληρώσει, αφήνοντας πίσω του τον λογαριασμό των 450 ευρώ.

Θεσσαλονίκη: Του έπεσε ο πλάτανος στο κεφάλι ενώ καθόταν στο παγκάκι (βίντεο)


Πλάτανος 310 ετών έγειρε και έπεσε με αποτέλεσμα τα κλαδιά του να τραυματίσουν έναν άνθρωπο που εκείνη τη στιγμή καθόταν στο παγκάκι της πλατείας Ναυαρίνου στην Θεσσαλονίκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Έκπτωτος Κασσελάκης με την «βούλα» της ΠΓ - Τον προειδοποιούν ακόμη και με διαγραφή


“Είσαι έκπτωτος” απάντησε χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με συντριπτική πλειοψηφία (17-1) στον Στέφανο Κασσελάκη λίγες μόνο ώρες πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για τη νέα εκλογική διαδικασία,

Γιάννης Παπαστεφανάκης: Ολοκληρώθηκε η επέμβαση του μικρού φίλου του ΠΑΟΚ στις ΗΠΑ


Ο μικρός φίλος του ΠΑΟΚ, Γιάννης Παπαστεφανάκης, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις ΗΠΑ, η οποία διήρκησε τέσσερις ώρες.

Ωχ! Παρασκευή και 13 πάλι σήμερα... - Πως προέκυψε; - Δοξασίες και μύθοι


Ανήκετε σε εκείνους που θεωρούν την Παρασκευή και 13 γρουσούζικη μέρα; Που φοβούνται τις μαύρες γάτες; Είναι η Παρασκευή και 13 η χειρότερη μέρα ή όχι; Πως προέκυψε;

...Με το κλείσιμό τους έχουμε ένα θέμα


του Πάνου Ζάχαρη στο Ποντίκι, 12/09/2024

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

«Πάρτι» κερδών από τους κλινικάρχες - Χρεώνουν καταχρηστικά τους ασθενείς αποθρασυμένοι από την εμπορευματοποίηση της Υγείας (βίντεο)


Υπερχρεώσεις ασθενών από τις ιδιωτικές κλινικές που είναι συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ καταγράφει το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη. Μια από τις «μη νόμιμες» πρακτικές που χρησιμοποιούν οι ιδιωτικοί όμιλοι -η κορυφή του παγόβουνου της μετατροπής της Υγείας σε πανάκριβο εμπόρευμα- είναι να παρέχουν ακριβότερα δωμάτια στους ασθενείς. 
Read more: Go to TOP and Bottom