Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Καρέ - καρέ η δράση της συμμορίας των 6 που έκλεβε και «κλωνοποιούσε» αυτοκίνητα (φωτο)


Μια πραγματική μονάδα κάθετης παραγωγής παράνομων-παραποιημένων αυτοκίνητων είχαν στήσει δυο αδέλφια με έδρα τα δυτικά προάστια και κέρδος σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ να αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ!

Η συμμορία των έξι εισήγαγε από το εξωτερικό συγκεκριμένα αυτοκίνητα και στη συνέχεια ο «εκτελεστικός βραχίονας» αναλάμβανε να κλέψει ένα ακριβώς όμοιο ΙΧ προκειμένου να το «κλωνοποιήσουν».

Στη συνέχεια τα μέλη της συμμορίας των έξι, πλαστοποιούσαν τα στοιχεία και τα διοχέτευαν στην αγορά. Από την έρευνα της Ασφάλειας, σε συνδυασμό με πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν φτιάξει μια ομάδα, με προοπτική διαρκούς και σχεδιασμένης δράσης αποσκοπώντας στην τέλεση διακεκριμένων κλοπών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών με ιδιαίτερα αυξημένη αγοραστική ζήτηση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για MERCEDES μοντέλων SLK και SMART, VOLKSWAGEN μοντέλο GOLF, TOYOTA μοντέλων CH-R και ΥARIS, PEUGEOT μοντέλων 208, 2008 και 3008, FORD μοντέλο FIESTA, FIAT μοντέλο 500, BMW, μοντέλο GS 1250 R, OPEL μοντέλο CROSSLAND, CITROEN μοντέλο C3, RENAULT μοντέλο CAPTUR, με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος.

Αρχηγός της συμμορίας ένας 35χρονος ιδιοκτήτης συνεργείου, υπαρχηγός ο 32χρονος αδελφός του με τον πρώτο να είναι αποκλειστικός ρυθμιστής της λειτουργίας της οργάνωσης έχοντας εξασφαλίσει την απαραίτητη υποδομή και το κατάλληλο δίκτυο που εξασφάλιζε την βιωσιμότητα της. Κατεύθυνε τα υπόλοιπα μέλη σχετικά με τα οχήματα που θα αφαιρούσαν καθώς και τον τρόπο της περαιτέρω διάθεσης τους.

Ο BIG BOSS μετέβαινε ανελλιπώς στο συνεργείο – φανοποιείο της οργάνωσης «όπου φρόντιζε για την λειτουργία του ενώ παράλληλα μεριμνούσε για την εξέλιξη της εγκληματικής τους δραστηριότητας. Παραλάμβανε τα αποσυναρμολογημένα εξαρτήματα των οχημάτων από δυο άλλα μέλη της οργάνωσης και φρόντιζε για την περαιτέρω διάθεση τους.

Χειρίζονταν προσωπικά την αποθήκευση και παράδοση των πωλούμενων ανταλλακτικών στις διαμεταφορικές εταιρίες, με τιμολόγια που είχαν εκδοθεί από τις προαναφερόμενες εταιρείες που ήλεγχε. Επιπλέον, στο συνεργείο – φανοποιείο του παραδίδονταν τα οχήματα όταν επρόκειτο να πλαστογραφηθούν. Διαχειρίζονταν τις χρηματικές ροές για την λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης όπως τις πληρωμές για την αποσυναρμολόγηση αυτοκινήτων και τα λειτουργικά κόστη εγκαταστάσεων.

Ιδιαίτερο ρόλο στη συμμορία είχε 30χρονος που είχε αναλάβει την εγκατάσταση και λειτουργία σε εγκαταλειμμένο κτίσμα επί της Λεωφ. Πόρτου Ράφτη στο Μαρκόπουλο αυτοσχέδιου διαλυτηρίου. 

Παραλάμβανε τα κλεμμένα οχήματα, τα απέκρυπτε και φρόντιζε για την αποσυναρμολόγηση τους στα επί μέρους ανταλλακτικά τους. Όταν ολοκλήρωνε τον κύκλο των εργασιών του, με την χρήση κλειστών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων τύπου βαν τα παρέδιδε στο συνεργείο – φανοποιείο του μεγάλου αρχηγού.

Δυο ακόμα άτομα ηλικίας 19 και 29 ετών αποτελούσαν τον επιχειρησιακό βραχίονα της οργάνωσης και αφαιρούσαν τα οχήματα που κάλυπταν τις ανάγκες της οργάνωσης.

Σε καθημερινή βάση κινούνταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αναζητώντας οχήματα να αφαιρέσουν. Αφού αφαιρούσαν το όχημα που τους ενδιέφερε, το μετέφεραν σε συνοικιακές οδούς ή στην «καβάτζα» του χωμάτινου οικοπέδου στάθμευσης στου Παπάγου, για να μην ανευρεθούν.

Με την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος τοποθετούσαν σε αυτά πινακίδες κυκλοφορίας αλλοδαπών αρχών και τα μετέφερε στο διαλυτήριο. Δεν διέπρατταν ευκαιριακές κλοπές αλλά αφαιρούσαν οχήματα κατ’ εντολή της οργάνωσης γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι όταν ταξινομούσαν ένα όχημα συγκεκριμένης μάρκας, μοντέλου και χρώματος, τις επόμενες ημέρες αναζητούσαν να αφαιρέσουν ακριβώς ίδιο όχημα (μάρκα – μοντέλο – χρώμα).

Η έφοδος

Έτσι το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Μενίδι, Λιόσια, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Βύρωνας και Ηλιούπολη) και στην Κρήτη για τον εντοπισμό και την σύλληψη των μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στην επιχείρηση συνέδραμε και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών / Τμήμα Όπλων – Ιχνών και Εργαλείων οι οποίοι επιχείρησαν μαζί με τις λοιπές Αστυνομικές ομάδες και εξέταζαν τα κατασχεθέντα αυτοκίνητα, απευθείας στο πεδίο. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν έξι άτομα για συμμετοχή σε «Εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, που το συνολικό τους όφελος ξεπερνά τα 120.000 ευρώ, Πλαστογραφία», του Ν. 4557/2018 «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και άλλες διατάξεις».




https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom