Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε ηλικία 73 ετών (βίντεο)


Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης, σε ηλικία 73 ετών. Είχε σπουδάσει Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες, με μεταπτυχιακό στην κοινωνιολογία και συμμετείχε στην επταμελή ομάδα που συνέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στο Μόναχο τον Αύγουστο του 1974, ενώ διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1977.

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το 1999 και ίδρυσε τον κομματικό σχηματισμό «Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση», με την οποία μετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2000 .

Το 1994, το ελληνικό κοινοβούλιο υιοθέτησε την πρότασή του για την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής γενοκτονίας .

Υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών, και μέλος της διεθνούς ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και ερευνητής στο Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε για την απώλεια του Μιχάλη Χαραλαμπίδη:

Η δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου για τον θάνατο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Ένας πραγματικός πατριώτης, ένας ασυμβίβαστος αγωνιστής, ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Ο αγώνας του Μιχάλη Χαραλαμπίδη για Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία, θα εμπνέει για πάντα κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνα.

Η ζωή και το έργο του με κορωνίδα την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους, επιβεβαιώνει τη ρήση του Ηρακλείτου, «εἷς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι».

Η πολιτική του οξυδέρκεια, καθώς ήταν αυτός που πρώτος εμπνεύστηκε τον εθνικής σημασίας αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, αποδεικνύει ότι η υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος, «γκρεμίζει» τα «κομματικά τείχη».

Αιωνία σου η μνήμη, άδολε, αιώνιε αγωνιστή, μεγάλε πατριώτη, Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

Συλλυπητήρια δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εκ των συντακτών της Ιδρυτικής Διακήρυξης του Κινήματος, δεν είναι πια κοντά μας.

Βαθιά δημοκράτης, πατριώτης και ιδεολόγος χάραξε μια πολιτική διαδρομή, που χαρακτήριζε το ήθος και η συνέπεια.

Πρωτοστάτησε και πέτυχε το 1994 να αναγνωριστεί η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της ποντιακής γενοκτονίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αποχαιρετώ έναν ρομαντικό αγωνιστή με συγκίνηση και σεβασμό.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom