Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Βραζιλία: Τουλάχιστον 25 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις (φωτο & βίντεο)

Εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν και χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τις οικίες τους

Τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Βραζιλία μετά από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, που υποχρέωσαν χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν τις εστίες τους σε ορεινές περιοχές της χώρας.

Διασώστες έσπευσαν να σώσουν εγκλωβισμένους κατοίκους σε προάστια του Ρίο ντε Τζανέιρο με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν νέες βροχοπτώσεις. 

Στρατιώτες και πυροσβέστες συνοδεία ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων διενεργούν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις πληγείσες περιοχές της Βραζιλίας με τις Αρχές να κάνουν λόγο για «χαοτική κατάσταση.

Μέχρι στιγμής στην πολιτεία του Εσπίριτο Σάντο έχουν καταγραφεί 15 θάνατοι από τις φυσικές καταστροφές. Οι 13 εξ’ αυτών σκοτώθηκαν στην πόλη Μιμόζο ντο Σουλ. Πάνω από 270 σπίτια καταστράφηκαν σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, ενώ περισσότεροι από 5.400 άνθρωποι εκκενώθηκαν από τις πληγείσες περιοχές.

Μεταξύ των θυμάτων της κακοκαιρίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο περιλαμβάνονται και τέσσερις άνθρωποι, που έχασαν τις ζωές τους όταν κατολίσθηση σάρωσε τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Πετρόπολης, προκαλώντας την κατάρρευση μιας κατοικίας.

Δείτε εικόνες:

Σύμφωνα με αξιωματούχους, σωστικά συνεργεία διέσωσαν πάνω από 90 άτομα στην πολιτεία αυτή της Βραζιλίας.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom